aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • (bkz: zero waste)
    dünya'yı artık daha fazla yormamak adına satın alırken tekrar düşünmeyi, mümkünse almamayı, elimizdekileri tekrar kullanmayı, tamir etmeyi, baktık ki artık kurtuluşu yok **atıklarımızı geri dönüştürmeyi veya kompost haline getirmeyi teşvik eden bir yaşam tarzı.
    şorada olayı abartıp kavanozlarda çöplerini biriktiren arkadaşların bloglarının bi tanıtımı var ama bence bu sıfır atık bloggerlar işin biraz reklamında ve bana biraz yalan geliyo. türkiye'de geri dönüşüm uygulamaları elbetteki yurt dışına göre çok geri ama arkadaş dışarda tuvalete de mi girmiyosun? ya da tuvalet kağıdını yanında eve mi götürüyosun ben bundan kompost yaparım* diye..
    ama çok basit değişikliklerle gerçekten ne kadar az atık ürettiğinizi görmek de bence gayet eğlenceli; az biraz babannelerinin elinde büyümüş çocuklarsanız zaten fileyle alışverişe gidebilir veya kağıt peçete yerine kenarı oyalı mendillere* burnunuzu silebilirsiniz bence.
    öğle yemeğini evden götürmek hem sağlıklı hem de inanmayacaksınız ama sıfır atık bi yöntem, iş yerinde mikrodalga gibi bi alternatifi olmayanlar için çeşitli markaların yemek termosları iyi birer alternatif ya da su taşımak için çok tatlış çelik veya cam mataralar var.
    deodorant yerine koltukaltlarınıza sadece karbonat sürerek kokmayacağınızı bunun içine biraz esansiyel yağ katarak mis gibi kokacağınızı söyleyerek sizi ilk entryden konudan soğutmamak adına bunlara girmiyorum*.
    ama gerçekten sıfır atık yaşam eğlenceli..

    alainderonun uktesi imiş dolmuş..
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap