8 entry daha
  • iq ile eq arasındaki farktan ekmek yemeye çalışmış ama çalıştığıyla kalmış film. atomu da parçalasan socially retarded oldun mu bir boka yaramazsın mesajını vermek için hayli oyuncu madara edilmiş ve yazık olmuştur. yine de birkaç söz söylemek isterim.

    --- spoiler ---

    film inanılmaz kötü ama çok zavallı karakteri var ve bu zavallılar bu tarz umut taciri filmlere heba edilmeyip gerçek dramın içine dahil edilseydi seyircide güzel etkiler yaratılırdı diye düşünüyorum. evin en zavallısı ergen vanessaydı mesela. annesizlik ve aslında kimsesizlik, babaya full yaranma çabası, normalde bir hissedecekken yaşı itibariyle bin hissetme ve bunun yarattığı gerzeklik. ve hala ısrarla kimsenin sikinde olmama.

    baba evin ikinci patetik noktası. ölmüş eşe bağlılık, aşırı bağlılık, narsistlik, psikolojik yıkım... tüm bunlara karşılık hop abiye karı gönderelim çözümü ve poff her şey güzel olur.

    bir de evin genç oğlu var. o da zeki ve aynı zamanda sosyal tipleri kızdırmamak üzerine kurulu bir başarı öyküsü. başka bir bok katkısı yoktu bir de iki yiyişme sahnesi için çağrılmış olabilir bilemiyorum.

    ve evin üvey amcası. valla amca da olmasa yarısında çıkardım da amca var. amca da gerizekalı pardon ortalama zekalı, hayatta tutunamamış ama normal insan olarak çoğunluğa hitap eden karakteriyle var. onu da şükürler olsun thomas haden church oynamış.

    son itibariyle filmin einstein da olsan insanla iyi olacaksın aslanım mesajını sikesim geldi. yapma yav?

    imza: ne iq ne eq.

    --- spoiler ---

    ayrıca;

    +what's it like to be stupid?
    -what's it like sitting by yourself at lunch every day?
    +it sucks.

    şu özet geçen hakikat için filmi izlemeye değmez.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap