8 entry daha
  • thalidomide’in mağduru olmayan sadece iki ülke olduğu söyleniyor: türkiye ve abd. kimi kaynaklarda darbe döneminde ülkenin thalidomide maddesine ve ilaca para ayıracak durumda olmadığının altı çiziliyor; fakat gerçek çok farklı.

    olayın ardında aynı zamanda istiklal madalyalı bir kahraman yatıyor: ord. prof. dr. süreyya tahsin aygün.

    bu bilim insanına çok şey borçluyuz. thalidomide etkin maddeli ilaçlar tüm dünyada farklı isimlerle aspirin gibi satılırken, prof. aygün sağlık bakanlığı’nı ilaca karşı uyarıyor ve ülkeye girişine engel oluyor. bugün ülkemizde thalidomide kullanımına bağlı hiçbir vaka yoktur.

    amerika, thalidomide’in ülkeye girişine engel olan frances oldham kelsey adındaki doktoru milli kahraman ilan edip, dönemin başkanı kennedy elinden ödüllendirirken, prof. aygün ülkemizde neredeyse şarlatan ilan edilmeye kalkışılıyor. almanya’da adına enstitü kurulan bu değerli bilim adamımız ayrıca 1957 yılında amniyotik sıvıda ilk kök hücreyi geliştirmeyi başarmıştır. hani tüp bebek denilen ve gen araştırmalarında da çığır açan çalışmalar var ya, hah işte onlar.http://listelist.com/…a-lekesi-thalidomide-faciasi/
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap