8 entry daha
  • 30 küsur yaşında teşhis edilen dikkat eksikliği ve hiperaktif bozukluğu. efendim yoğun araştırmalarım sonucunda beyinde ki dopamin eksikliginden kaynaklanan ve tedavisi olan hastalık. fakat erken yaşta farkedilmeyip eriskinlikte farkedilirse tum akademik, kariyer, sosyal iliskilerinizin icine edip hayatinizi bir kabusa cevirebilir. hiperaktif çocuk yoktur şımarık cocuk vardir! eskiden hiperaktivite mi vardi? diyip onemsenmezde bu hastalik. evet vardi ama siz bilmiyordunuz! o yüzden tedavi olmamis yaramaz, şımarık diye gecistirip onemsemediginiz cocugun su anda belki hayatinin içine etmistirde siz farkinda degilsinizdir.
    tabiki her hareketli çocuk hiperaktif degildir. ya da sakin, kendi halinde olan cocukta dehb olmaz yanılgısı vardır ki; akıllara zarar. sakin, kendi halinde olan cocuklarda da öyle bir olur ki şaşkınlıktan küçük dilinizle büyük diliniz birbirine bağlanır. şöyle ki; dehbin hiperaktivite, dürtüsellik ve birleşik tip olmak üzere 3 alt tipi vardır. (detaylı bilgiye bu linkten ulasabilirsiniz http://akademidisleksi.com/…n-belirtileri-nelerdir/) kısaca gözden kacabiliyor.
    ayrica dr. giderken mutlaka dehb uzmani olan bir psikiyatriste gidin yoksa benim gibi 8 dr. gezip bipolar bozukluk teşhisi bile alıp, ilaç almaniz mümkündür. bu arada en çok bipolar bozuklukla karistirilir dürtüsellikten dolayı. o yüzden doktor seçimi önemlidir ve dehb hastalığında uzmanlaşmış bir doktora gitmenizde fayda vardır. bu hastalikla ilgili yazacak çok şey var fakat şimdilik kısa kesiyorum.
    (yazdiklarim bilgi amaçlıdır. dr. değilim dehb mağduruyum)
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap