1 entry daha
  • eski adı burma olmakla beraber, resmi adı republic of the union of myanmar olan güneydoğu asya ülkesi.

    türkiye'den doğrudan uçuş yok ancak qatar airways ve singapore ile gelebiliyorsunuz. illa thy ile geleceğim derseniz de web sitesinden satış yapmıyor, çağrı merkezi ya da acentadan alabiliyorsunuz çünkü bangkok üzerinde aktarma yaparak farklı bir firma ile ortak uçuşa geçiyorsunuz.

    biz singapore airways ile geldik. önce 11 saatlik yolculukla singapur'a geldik. saatler 5 saat ileri alındı. orada yangon uçağına aktarma yaptık, bu sefer de saatleri 1,5 saat geri aldık.

    iş amaçlı geldiğimiz için çok tapınak, göl, park gezemedik fakat doğası oldukça güzel, göller güzel, tapınaklar harika. insanları cana yakın ve yardım sever. hırsızlık diye bir olayla karşılaşmadık. burada uzun zamandır yerleşik şirketlerdeki yabancılar ve yerliler bile "masanın üzerine cüzdanı bırakın, 1 gün sonra yine orada bulursunuz diyecek" kadar da iddialılardı.

    özellikle bankacılık ve telekom pazarında ülke inanılmaz bakir ve yapacak ciddi bir iş potansiyeli var. olay da öyle insanların alışkanlığından ziyade askeri rejimin bugüne kadar tek bir çivi çakmamasından kaynaklanıyor. yoksa 4 yıl önce 1500 dolar olan sim card (evet $1500), 2 yıl önce 200 dolara düşmüş. şu anda 1,5$. 60 milyonluk nüfusun 38 milyonu 3-4 yıl içinde bir anda cep telefonu sahibi olmuş. kısacası feci bir teknoloji talebi var ama pazarda bunu sunacak firma çok az, keşfedilmeyi bekleyen bir pazar.

    banka deseniz kredi kartı kullanım oranı 1%. yahu macbook pro alacağız, baya ucuz. ama kredi kartı kabul etmedi adamlar çünkü pos makinesi yok. cebimde 2500 doları nasıl taşıyayım. teknoloji mağazasında kredi kartı yok :)

    kontrolsüz büyüme olmaması için, devlet batılı danışmanlar yardımıyla regülasyon koymaya çalışsa da dengeli gitmeye çalışıyor ve zaten zar zor gelen yatırımcıyı ürkütmek istemiyor.

    bütün gençlerin elinde birer smart phone, hepsinde facebook açık. çişini yapsa damlasını facebook'ta paylaşıyor.

    thai ve myanmar mutfağından yemek için padonmar ya da phai lin'e gidin. gezmek, soluklanmak, temiz ortam ve batı mutfağı için myanmar plaza, otantik hediyelik alışveriş için ca market... yollardaki ananas satıcılarından muhakkak alın yiyin, inanılmaz tatlı.

    aklıma yine notlar gelirse editlerim burayı. varsa düşünen, 16 saat yol gözünde büyüyen yeşillendirsin, ikna edeyim :)
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap