• şimdi şöyle ki örümek adam ve de şaşırtıcı(!) arkadaşları, bildiğimiz örümcek adam serilerinden farklı olarak spidey'in yanında buzadam (iceman) ve de ateş yıldızı (firestar)'nın da olduğu eğlenceli bir çizgi film idi. tam hatırlayamamakla beraber show tv'nin bu çizgi filmi zamanında yayınladığını ve de çocukluğumda yeşeren örümcek adam sevgisini perçinlediğini düşünüyorum.

    ben işte o zamanlar örümcek adam, buz adam ve de ateş yıldızının atışmalarını zevk ile izler vay be adamlar ne arkadaş grubu kurmuş derdim. öyle bir hava vardı bunların arasında. bu çizgi seriden aklımda kalan en belirgin şey ise jeneriğinde örümcek adamın bir elini buz adam diğer elini de ateş yıldızı sıkarken "bir yanım yanıyor diğer yarım ise donuyor" gibi bir havayı yüzünde belli etmesi idi, buradan her kim çizmişse o ifadeyi nice çizgi filmler izlemiş birisi olarak bir daha benzerini hiçbir yerde yakalayamadığımı belirtmek isterim.oeeh.

    bu seride örümcek adam'ın birçok düşmanı çeşitli kombinasyonlar halinde gözükürdü, bir de bunlar üçü(örümcek, buz ve de ateş) aynı evde yaşardı ve de koltuklar, duvardaki saat, vazo falan dönüşüp birşeyler oluyordu; böyle bir uzay istasyonu havasına bürünüyordu ev. hatta hiç unutmam küçükken bizim evdeki dallama çekyatlar da dönüşsün diye uğraşmış ve de buna mukabil çekyatın yayını kırmıştım. velhasıl-ı kelam güzel seri idi...

    (bkz: çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki etkileri)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap