3 entry daha
  • bu amca**, 312-315 yillari arasinda sirf yillar sonra sanat tarihi ve turevi dersleri okuyacak ogrencilere iskence olsun diye bir zafer taki yaptirtmistir.. niye boyle ifade ettigimi hemen anlatmak istiyorum..
    efendim, romada yer alan bu eser, konstantin'in maxentius'u yenmesi uzerine yapilmis bir eser. tamam, buraya kadar bir sorun yok.. tak'ın üst cephe kabartmaları marcus aureliusun bir zafer anitindan alinmis, 174 yilina tarihleniyor.. hoppaa.. yetmiyor, suslemelerin arasindaki heykeller ise, trajan in bir zaferini kutlama amacli yapilmis, bu grup 2. yuzyil baslarina tarihleniyor, ayni zamana ait baska rolyefler de itina ile sokulup anitin orasina burasina eklenmis tabii.. bunla da bitmeyip, bir de arada dairesel kabartmalar var ki, onlar da hadrian'in bir anitindan alinmis.. tabii sinavin bu noktasinda bunlarin hepsini hatirlayip, seklin orasina burasina bunlari yazabildiyseniz, bosuna bir sevinc kapliyor icinizi, cunku bonus olarak bir de eserin uzerindeki tum stillerin karsilastirmasi istenmis..
    koskoca imparatorsun, constantine the great'sin, ver parasini yaptir bi zafer taki, ne iskence etmeye onun bunun anitindan yagmalayip kendine tak yapiyosun di mi.. maksat bize iskence olsun.. budur..
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap