3 entry daha
  • kopkoyu.. hayatının erken dönemlerinden birinde askerlik yerine sayılan bir öğretmenlik hayatını hakkari de geçirmiş olan ferit edgü nün yaşadıklarını, yabancılaşmayı ve hakkari sevgisini anlatan başyapıtı..

    hakkari ye nasıl ve ne zamanda geldiğinin bile farkında olmayan bir öğretmen hikayesi.. dilini bilmediği yoksul çocuklara farklı bir dilde ilim öğretme çabası..yanlızlık..kar..çamur..yokluk..otlu peynir.. kopkoyu bir köy hayatı.. aslında yalnız ca kelimelerle anlatılması gereken bir eserdir bu kutsal kitap..süryani sahafın ferit edgü nün eline tutuşturduğu on kitabın bir özetidir bu kutsal kitap.. ama anlamaya çalışmak ne kadar geçerli bir çabadır bilinmez..

    edgü nün dediği gibi: bu kitapta yazılı olanları anlamakta güçlük çekebilirsin..çünkü anlamak ortak bir dil gerektirir..ortak dil ise ortak yaşam/ortak bilgi/ortak birikim/ortak düş kimi yerde, ortak düşüş demektir..ama diyebilirsin ki bana yabancı olanı arıyorum ben..öyleyse yolun açık olsun..ama gene de bu kitabı okuken elinin altında, büyük gezginlerin sözlükleri, andaçları bulunsun derim..
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap