5 entry daha
  • richard ayoade veya matt berry seviyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken dizi.

    --- spoiler ---

    dizinin yapımında arka planındaki isim richard ayoade olduğu için matt berry'den ziyade onun dokunuşları göze çarpıyor. matt berry mizahından çok retro bir geek mizahı var. konuların ele alınışı, belli bir yaşam zamanına göndermeli mizah yapılması bakımından bu dizi ingiliz komedi dizileri çıtasını bayağı bir aşıyor, adamlar o kadar iyi dizi çekmiş.

    dizinin başrolü ise auteur yönetmenliği aşmış, adeta seksenli yıllarda rönesans adamı gibi takılan garth marenghi. kendi deyimiyle kendisi author, dream weaver, visionary plus actor. diziyi yazıyor, yönetiyor, oynuyor, dizi yıllar sonra arşivlerden çıkarılıp tekrardan yayına koyulduğunda ise o günleri anlatıp yorumluyor. matthew holness neden genelde yan rollerde oynamış ve çok fazla yapımda bulunmamış enteresan, bence kendisi ingiliz komedileri için bulunmaz nimet.

    garth marenghi'den arada rol çalan dean learner ise bence dizinin gizli kahramanı. oyunculuk yeteneği mükemmel olmasa da kendisinin deyimiyle dizide oynamıyor, diziyi yaşıyor. ortamlara pompalı tüfeği ile girmesi, her daim içtiği purosu, cool sinir krizleriyle herkesin etkileneceği bir yapımcı olan dean learner diziyi yorumlarken kullandığı kelimeler ile entelektüel birikimini açıkça ortaya sunuyor. richard ayoade'ın çektiği filmlerden sonra dizideki gibi biz dünyanın en iyi yapımını yaptık ama siz anlamadınız gerzekler tadında kamera arkası konuşması yapmasını isterim açıkçası.

    matt berry bu dizide pek ön planda olmasa da dizide olması insana yetiyor, zaten dizinin koşulları göz önüne alındığında ona biçilen rolü düşününce yapacak bir şey yok. hatta bu yan rolü kendisini tanımayanlar için an introduction to matt berry 101 olabilir. dizide parkede kaldığı sürede iki üç ceza şutu kesip iyi savunma yapıp kenara gelen görev adamı gibi takılmış.

    sonuç olarak ingiliz mizahı seviyorsanız, her channel 4 yapımı gibi kısa* ve mükemmellik seviyesinde gezen bu diziyi izleyin, pişman olmazsınız.
    --- spoiler ---
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap