3 entry daha
  • oyunculukları kötü fakat senaryosu başarılı bir komedi filmi. hitler bir şekilde savaşın son anlarında kendisini yaktırdığı andan 2014 almanyasına ışınlanır ve olaylar gelişir teması işleniyor. içeriğinde bolca eleştiri ve göçmenlere değinilen sahneler barındırıyor. bayıldığı noktada kendisine yardımcı olan gazete büfesinde eline geçen gözcü gazetesine bakıp yoksa bizi türkler mi kurtardı? neden türkçe gazete var diye sorar. başka bir sahnede kuru temizleme dükkanı işleten yaşmaklı bir türk teyze ile karşılaşır. teyzenin bozuk almancasını anlamakta güçlük çeker vs. yine bir çok diğer etnik kökenli göçmene değdirilen sahneler mevcut. yalnız oyuncu seçimi berbat. hem hitlere benzemeyen hemde zebellah gibi iki metre bir abi oynuyor.

    filmin asıl mesajı; hitler alman halkını propaganda ile büyülemedi. herkes bilerek ve isteyerek bu adamı başa geçirdi. bu suçların tek sorumlusu sadece hitler değil halkın kendisidir.

    film çekimi olduğundan habersiz kendisini gören bazı insanların gerçek yorumlarına da yer verilmiş. bazıları gerçekten hala hitler destekçisi ve yaptıklarının sonuna kadar haklı olduğunu savunuyor. bu açıdan izlenesi bir film.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap