48 entry daha
  • kanımca korku klasikleri arasına girecek kadar başarılı. ayrıca kadın düşmanı gibi bir film gelmedi bana ya da din propagandası gibi. ( kiliseden kaçanı kurt kapar gibi bir okuma biraz yüzeysel kalabilir. ) onun haricinde sembolik anlamları yoğun olan bir film.

    --- spoiler ---
    ergenliğinin başındaki erkek çocuğun cinsellikle ilk tanışması ormanın ortasında güzel bir kadın görünümündeki bir cadıyla olur ve eve çırılçıplak ve baygın halde geldiğinde ağzından bir elma çıkar.

    ve bazı yerlerde çocuk, ablasının göğüslerini dikizlemektetir. kızın bundan haberi yoktur. ( kız uyurken ve bir de dere kenarında çamaşır yıkarken dikizler ) ama filmin sonlarında anne kızını, erkek kardeşini ve babasını " baştan çıkarmakla" suçlamaktadır. erkeklerin günahlarını yine kadın çekmektedir. ve en sonunda cadılığı tercih etmesi kendi seçimi değil buna mecbur edilmesidir. erkek dünyası kadına iki paye veriyor anne değilsen, baştan çıkarıcı bir orospusun.

    --- spoiler ---

    ayrıca filmde bir (bkz: the village) havası hakim. çıplak ağaçlar, sonbahar, ormanın ortasında yalıtılmış bir yaşam, korkulan ve mümkün mertebe girilmeyen bir orman, 1700'lerin kırsal ingiltere havası.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap