8 entry daha
  • uzun bir suredir, cizgi filmlerindeki arak sahneler, sikca gorulen ataerkillik, muhafazakarlik, heteroseksuellik...vs vs ideolojileriyle ozdeslesmis oldugu soylenen ve bu yuzden devamli elestirilen de elestirilen company. bir noktadan sonra cizgi filmleri politizedir, amerkikanin nevrastenisi ile ic ice gecmistir demek suretinde insanlar isin bokunu cikarmistir* disney i elestirmek konusunda.

    halbuki, bugun geriye bakildiginda, su anki performansinin cok ustunde produksiyonlari sirtlamistir disney. ozellikle 1990-99 yillari arasinda gerek cizim, gerek animasyon, gerekse soundtrack anlaminda enfes eserler vermistir; ki bana kalirsa bir lion kingdeki animasyonlar ideolojik elementler hakkinda degerlendirmeye yer birakmayacak kadar guzeldir, arak oldugu soylenen anime dizisinden* esinlendigi bariz olsa da kalitede sollamistir. disney klasikleri perennial denecek niteliktedir, muzikleri ise ayri bir kalitedir, bugun alan menkenin, howard ashmanin ve adini hatirlayamadigim bircok score duzenleyicisinin yaptiklarina bakacak olursak.

    bu sebeple, disney soyle konformist, boyle emperyalisttir diyerekten asip kesen sahsiyetlere honolulu'dan itinayla selam ediyor ve entry mi burada noktaliyorum. esenlikle kaliniz. (bkz: peh)
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap