5 entry daha
  • tam adı nureddin mahmud zengi'dir. bu zatı muhterem muttaki yani dini itikadı yüksek olan mübarek bir şahsiyettir. bunu şundan anlıyoruz ki, efendimiz hz muhammed sav, mübarek bedenini kaçırıp satmak isteyen ve bunun için plan ve kazı yapan iki kişiyi, nureddin zengi,ye rüyasında göstermiş ve beni bunlardan kurtar demişlerdir.

    bu rüya üzerine hicaz bölgesine giderek medine-i münevvere'de herkesin katılmasını sağlayacak büyüklükte bir şölen düzenleyerek izzet ve ikramlarda bulunur. herkesle tek tek görüşen nureddin zengi, rüyasında gösterilen iki kişiyi bulamaz. gelmeyen başka kimse kaldı mı diye sorunca; iki dervişin çadırlarından çıkmadığını ve sürekli ibadetle uğraştıkları için gelmediğini söylerler. bunun üzerine onlarında çağrılmalarını emreder ve geldiklerinde bu iki sözde derviş'in o şahıslar olduğunu görür fakat bozuntuya vermez ve çadırlarını görmek ister. hernekadar telaşlansalarda mecburen giderler ve sultan, halının altında kazılmış olan tüneli farkeder ve bakarlarki kabri şerife çok az bir mesafe kalmıştır.

    bu iki hırsız derhal idam edilir ve bir daha bu şekilde bir teşebbüsün olmaması için kabri şerif'in etrafına kurşun döktürür.

    böylesine bir şeref herkese nasip olmayacak cinstendir. bu durum nureddin mahmud zengi'nin manevi mertebesini belli etmektedir. zaman'ında da adil hükümdar olarak bilinen bu mübarek şahsiyet, bütün müslümanların bilmesi gereken ve hayırla yad edilmesi gereken bir zatı muhteremdir.

    allah ondan razı olsun
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap