6 entry daha
  • (bkz: hiç böylesine mükemmel bir sistem kendi kendine var olabilir mi) sorusu ile bir şey ispatladığını düşünenler aynı çelişki, muğalata ve safsata ile maluldür.

    diyelim ki, hiç sorgulamadık sistem mükemmel mi sanatlı mı değil mi kasmadık, abi aynen dediğin gibi bu sistem mükemmel, nasıl oluştuğuna dair bir fikrim hatta (bkz: olası açıklama)m bile yok diyorum. sen de bak o zaman tanrı yarattı diyorsun. e tanrı nasıl yarattı böylesine mükemmel bir sistemi, nasıl yaratmış olabilir? ona aklımız ermez diyor. tanrıyı bilemeyiz bizi aşar diyor. bir konuda bilgimizin açıklamamızın olmamasını, o konuda "kendisinin ispatsız açıklamasız varsayımı"nın ispatı olarak görüyor. abicim bi şeyi bilmeyen bilemeyen benim, sen bu sayede başka bir şeyi bilip ispat ediyor değilsin ki?

    ben sana desem ki tanrı yoktur ama böylesine mükemmel bir sistemin kendi kendine nasıl var olduğu meselesi insan aklını aşar, kapasitemiz yetmez o yüzden olduğu gibi kabul et evrenin muhteşemliğini falan desem sen ne dersin? ikimiz de, "bir açıklama var, ama kendi açıklamamızın nasılına aklımız ermez" diyoruz sonuçta.

    bilim abimiz ise "sakin olun, çok yol katettik, evrenin başına sonuna, fiziğine dair bir sürü soru ve cevap var", "karmaşıklığın içinden düzen (insan gibi varlıkların düzen diye algıladığı kalıplar patternlar) nasıl ortaya çıkar meselesi ile uğraşılıyor, çalışmaya devam, ama pek de bi şey bilmiyoruz" diyor. bu üçüncü hak yola doğru gelin eey cemaati müslimin...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap