33 entry daha
  • 18 saat sonunda ve %37 tamamlama oranıyla senaryo kısmını bitirdiğim oyundur.

    itiraf edeyim, ön yargılıydım. aylar önce oynanış videolarını filan da görünce dlc olarak gördüm, bir de üzerine o fiyatla çıkınca... (150 tl ne amk?)

    "üç oyundur aynı şeyler amk" diyenlere yer yer hak versem de çok abartmamak lazım. iyi bir şey yapmışlar, kullanıyor adamlar ard arda. kötüyü tekrar ederlerse, o problem olurdu. motion-capture işi fc3'ten beri kullanılıyor. hatta figürasyonda aynı mo-cap'leri kullanıyorlar. harita aynıymış... eee? harita olarak göstermeseler anlayacaktınız sanki amk. aynı şeyleri kullanıyorlar, tamam. e, zaten "epic stone" gibi bir isimle "yepyeni bir oyun" çıkarmadı adamlar; farcry ulan işte. farcry ismiyle araba yarışı çıkarırlarsa ona çemkirin.

    olumlu yanları:
    - ateşli silah olmaması "sıkar yaa" dedirtmişti ama silahlardan yana bir sıkıntı yok. mızrak favorim.
    - ortam ve grafikler gayet içine çekiyor. her ne kadar ultra ayarlarda oynayamasam da ultra'ya çekip (20 fps'ye düştü) screenshot alınca duvar kağıdı gibi iş çıkıyor aga.
    - ayarlarda "ceset arama", "eşya toplama" animasyonlarını kapatma koymuşlar nihayet; uzun süre oynayınca çok sıkıyordu o birer-ikişer saniye.
    - her bitkinin, eşyanın kendi kapasitesi olması güzel olmuş. tek bir çantaya 150 tane yeşil bitki toplayamıyorsunuz. bitkinin kapasitesi ayrı, taşın-tuşun ayrı.
    - safe-house'lardaki stok sistemi güzel olmuş. operasyona çıkmadan önce teçhizatı doğrultup öyle gidiyoruz baskına; şükela.
    - baykuş iyi mi, kötü mü karar veremedim. baykuş skill'lerine abanırsan, sadece baykuşla karakol alabiliyorsun.
    - hayvan eğitimi olmasa, bu oyun olmazmış. o kadar yaban bir ortam var ki, yancı hayvanınız olmasa 200 metre gidemezsiniz yeminle. "lan n'oluyo" demeden götünüzü kemiriyo kurtlar, panterler. yanınızda bir sabertooth varsa, kurt sürüsü "hımmmııınnaahh" diye üstünüze koşuyor, kaplanınızı görünce "pardon abi, eheh" deyip geri kaçıyo gafiller.

    olumsuz yanları:
    - ceset soyma, yerden bitki-böcük toplama işi fc3'ten beri çileli. ille belli bir açıyla yaklaşmanız gerekiyor malzemeye. hele kamp ateşi yanında bir et almaya çalışırsanız hem eti alıyor, hem silahın ucunu ateşe veriyor. bir de söndürmeye uğraş.
    - kamp ateşi yakma işini çözemedim. közün başına gelip meşalemi uzatıyorum, 5 saniye sonra kamp yanıyo amk; ne iş?
    - hayvanlara binmek güzel de, hayvanla birlikte kafamız dönmüyor? mouse+klavye ile hayvan sürüp bir de ateş etmeye çalışmak, of of of...
    - hayvanınızın sizi takip etmesi güzel. tabi bunun için bazı fizik kuralları yok sayılmış. 100 metre halatla çıktığınız uçurumun tepesinde sizinki bekliyor sizi. ulan demin aşağıdaydın? yol yok, nasıl çıktın? zirvede tüylü gergedanla göz göze gelip, yaveriniz onun gırtlağına çökünce "iyi ki de çıktın kapliş" deyip konuyu uzatmıyorsunuz tabi.

    edit: yan görevler sıkıyormuş. hep aynı hayvan avlama, escort, rehine kurtarma, suikast görevleri. tüm karakolları aldım, hayvancıl görevleri yaptım, yetti.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap