1 entry daha
  • itiraf etmek gerekirse, kürt hareketinin bir dönem ‘çözüm süreci’ adı altında akp ile çok kirli ilişkiler içerisine girdiğini tahmin ediyordum -gerçi kahin olmaya da gerek yoktu-, ama imralı notları ortaya çıkana kadar, kirliliğin bu raddede olduğunu bilmiyordum.

    mit ile birlikte chp’ye operasyon çekmekten tutun, ortadoğu’da erdoğan’a kolluk gücü olma önerisi yapmaya, 17-25 aralık’ta tavırlarını soran erdoğan’a “valla kim şartlarımızı kabul ederse onun yanında oluruz” demeye kadar türlü pespayeliğin döndüğünü ben bile tahmin edememiştim.

    notları okurken elbette ki şunu sordum: neden şimdi yayınlandı.

    cevabı oldukça kolay: erdoğan’ın inkâr ettiği görüşmelerin ortaya çıkarılması, tüm detaylarıyla. erdoğan’ın bile inkâr edemeyeceği bir seviyeye taşıyarak…

    ancak aklıma takılan, tüm pislikleri bu denli ortaya dökmekten neden pkk’nin çekinmediğiydi, öyle ya, türkiye solunun bir kısmıyla solculuk kastırırken, devletle efgan ala’ya mehtiyeler dizecek, mesaj gönderecek kadar içli dışlı olmaya türkiye solundan ses çıkar diye düşündüm.

    türkiye solunu hiç tanımadığımı ancak öcalan’ın bu adamların ciğerini bildiğini de bu notları gören hdp içindeki solun üç maymunları oynamasıyla bir kez daha anladım. neden tepki vermediler biliyor musunuz?

    ezilen halkların kaderini tayin hakkı, kürtlerle özgürleşecek dünya, erdoğan’a karşı bir ittifak vs. geçiniz bunları, öcalan notlarda hdp’nin kuruluşuyla ilgili konuşulurken şunu söylüyor, bence sorunun tek cevabı da bu:

    “esp, levent tüzel onlar da katılsınlar. vekil, belediye başkanı, ne olmak istiyorlarsa olsunlar. bizim imkanlarımız çoktur, değerlendirin”
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap