4 entry daha
  • aylardır sağ tarafımda ağrılar vardı. daha önce sol böbrekten taş düşürdüğüm için (5mm) tecrübelerime dayanarak bunun da taş olduğunu anlamıştım. mr çekildikten sonra doktor sağ tarafta biri 10mm diğeri 5mm olmak üzere iki taş olduğunu ve bunlardan büyük olanın hareket ettiğini söyledi. tek çare bu boyut taş için eswl sistemi ile taşları kırmak olduğunu söyledi. bende biraz etraftan biraz internetden araştırdığım kadarı ile bu sistem şuan için en doğrusu ve rahat olanıydı. aklınızda bulunsun taş eğer büyükse, 20mm üzeri ise daha çok kapalı ameliyat ile taşı alıyorlar. kapalı bir ameliyat ancak oldukça eziyetli bir süreci var. dolayısıyla hazır taşlar çok büyümeden ben bunları kırdırtayım dedim ve ertesi günü için randevu aldım.

    eswl cihazı öyle korkulacak sizi panik duruma sokacak bir cihaz değil. sırt üstü yatıyorsunuz x-ray ile taşınızı gözetleyen bir bölüm ve taşı hedef alırken böbreğinizin üst kısmına dayalı duracak bir aparat var. ilk 10 dakika sanırım ısınma turları ve çok az şiddet ile böbreğinize gelen ses dalgalarının darbelerini hissediyorsunuz. sonrasında durum biraz daha ağırlaşıyor. çok daha sert darbeler geliyor ancak bende bu sert darbeler dahi ağrı sızı yapmadı. ayrıca şunuda ekleyeyim normalde işlemin başında ağrı kesici yapılırken ben istemediğimden dolayı birazda doktorun yüreklendirmesi ile ağrı kesici olmadım. toplam işlem 35 dakika sürdü. doktor 10mm'lik taşın tamamen kırıldığını, 5mm'de ikinci seansta kıracağını söyledi.

    gelelim işlem sonrası yaşananlara. ilk idrarınız kanlı, bunun iki gün boyunca böyle olacağını baştan söylemişlerdi. dolayısıyla panik yapılacak bir durum yok. iki gün geçtikten sonrada kırılan ufak taşların dökülmesi bekleniyor. bende de durum aynen bu şekilde oldu. iki gün boyunca durmadan bol su içip, zıpayıp durdum. hiçbir icraat olmadı ancak üçüncü gün ve sonrasında 2-3 mm lik dört taş düşürdüm. tabiki bir miktar ağrı oldu ancak normal taş düşürme tecrübeme göre bu sinek ısırması gibi kalır. sonuç olarak eswl bende çok işe yaradı.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap