1 entry daha
  • dün akşam beşiktaş kültür merkezinde izlediğim ve fazlasıyla beğendiğim, simon block tarafından yazılmış tiyatro oyunu. özeti okuduğumda haneke'nin funny games'i tarzında bir şey beklemiştim. hem yanıldım hem yanılmadım.

    tiyatroyu hep özel sayarım; sahnede oynanan anlıktır, size özeldir, sizin için oynanır. bu bağlamda dünkü oyunda da özel olduğumu hissettim diyebilirim. emel çölgeçen ve erkan bektaş güzel oynamış. gerçek hayatta çiftlerin arasında ancak dikkatli bakılınca görülen kısmen transparan bir bağ vardır ama oyundaki çiftin arasında bu bağ gözükmüyordu. oyundaki çift de biraz böyleydi. yani çölgeçen ve bektaş ilişkiyi tam yansıtamadı mı bilmiyorum ama yerinde olmuş. şenol önsel'in sesini kullanması çok başarılıydı, karakterine çok uygun tonlamalar ve artikülasyon ile rolünün hakkını vermişti. kendisini ilk izleyişimdi, tekrar izlemek isterim doğrusu. harun tekin'n yaptığı müziklerde mor ve ötesi tınısı hissedilebiliyordu, keşke akşam kendisini de görebilseydim.

    kerem atabeyoğlu için ayrı bir paragraf şart. uzun konuşmasına rağmen, cümleden cümleye kaymak gibi geçişleri sayesinde her cümle bitişinde pamuklara düşmüş gibi yorulmadan dinleyebiliyordunuz. teklifsiz, gereksiz samimi adam rolünü, oyunda tanımlandığı gibi "hödük" bir tipi çok iyi sahnelemiş. tebriklerimin ve teşekkürlerimin büyük kısmı kendisine gidiyor.

    oyun bitiminde ayakta alkışladık, gerçekten hak eden bir performans izledik ve keyif aldık. tekrar oynamalarını isterdim ki başka arkadaşlarımla da izleyebileyim. içerik hakkında bilgi vermedim, kim bilir belki burayı okur ve tekrar oynarlar. bu durumda gitmek isteyenlere ayıp olmasın. gidin, kesinlikle pişman olmayacaksınız.

    atmosfer ise gayet güzeldi. misafirlere bakınca sanat dünyasında belli ağırlığı olan insanlar görüyorduk, yıldızlar geçidi idi. özellikle sahne sanatları konusunda işinin ehli insanlarla aynı oyunu izlemek ve onlarla aynı sanatsal etkinlikte paylaşımda bulunmak çok keyifliydi.

    etkinliğe ve akşama genel puanım 9/10.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap