2 entry daha
  • yayınlanmadan önce promosyon amaçlı bir versiyonunun sınırlı sayıda medya patronuna "eminem - unmastered sequence" ismiyle yollandığını öğrendiğim albüm. tabi azılı bir slim shady lp hayranı olarak bu haberi alır almaz albümü de buldum. bundan sonrasını hastaları okusun.

    tracklist'i şu şekilde

    1. my name is: 2.verse'te farklı sözler mevcut.
    2. my conscience: şarkı ismi değişik, 2.hikayede kullanılan elektro gitarın sesi eminem'in bölümlerinde daha yüksek.
    3. if i had: aynı. değişiklik yok
    4. public service announcement: aynı. değişiklik yok.
    5. i'm shady: aynı. değişiklik yok.
    6. brain damage: aynı. değişiklik yok.
    7. when bad meets evil: orjinaline göre farklı bir beat. özellikle çok tatlı bir lead mevcut. bunu tekrar mixlerken kaldırmışlar. giriş farklı. aynı şekilde bazı sözlerde de farklılıklar var. bu şarkının bir de çok daha farklı bir beate sahip ilk versiyonu vardır, kötü bir kayıt ama hastası varsa yeşillendirsin göndereyim.
    8. just don't give a fuck: ep'de yer alan versiyonun tekrar mixlenmiş hali. hassas kulaklar farklı dokunuşlar ve eklemeleri farkedecektir. yine de lp'de yer alan versiyon candır, bir tanedir, geliyor gönlümün efendisidir.
    9. lounge (skit): aynı. değişiklik yok.
    10. my fault: aynı. sadece şarkı biterken fade out lp'deki göre daha uzun tutulmuş.
    11. just the two of us: ep'dekinin aynısı. sadece tekrar mixlenmiş. kulağa daha temiz geliyor.
    12. c'mon everybody: isim değişik. lp'deki versiyondan farkı sonunda nakarat tekrar etmiyor.
    13. as the world turns: farklı intro, farklı beat. lp'de tekrar mixlemişler. melodi aynı ama enstürmanlar değişmiş.
    14. low down, dirty: aynı beat, sözler de aynı. sadece 2.verse'te outsidaz yerine dirty dozen denmiş. vokaller tekrar kaydedilmiş, beat yeniden mixlenmiş. kulağa daha temiz geliyor.
    15. no one's iller: tamamen farklı beat. ep'deki versiyon da tatlıdır ama bu da hoş olmuş. hem daha kaliteli bir mix.
    16. take the world with me: bu albüme özgü başka bir yerde yayınlanmamış bir parça. lp de yer alabilecek kalitede değilmiş zaten ki orda kullanmamışlar.
    17. murder, murder: ep'deki en özel şarkılardan biriydi. tekrar mixlenmiş. eklenen kemanlara dayanarak söylüyorum dr. dre hayvanı mixlemiş sanırsam. underground bir eserken, kaliteli bir albüm şarkısı olmuş. slim shady lp'de yer verseler sırıtmazdı. tabi bunun için başka bir şarkıdan vazgeçmeleri gerekirdi.

    orjinal cd'sini sırf albüm kitapçığını koklamak için aldığım slim shady lp'nin bu ilk tasarlanmış halini bulmak ve dinleyebilmek benim için çok özeldi. sizler için de öyle olacağına inanıyorsanız yeşillendirmeniz yeter.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap