13 entry daha
  • gitmek istediğim, görmek istediğim, yaşamak istediğim yer.

    fransan'nın batısında, isviçre sınırından başlayarak kuzeye doğru boylu boyunca almanya ile komşu eyalettir. çocukken dinlediğimiz masalların gizemli diyarı black forest'ın fransa ayağı buradadır. şarap yolu ile ünlüdür. şarap yolu; gotik katedrallerin yükseldiği, küçük ama etkileyici tipik bir orta avrupa şehri olan strasbourg'tan başlar, güneyindeki kutu kutu evleri ve göz alabildiğine uzanan şarap bağları olan kasabalara devam eder. bunların en bilineni colmar olsa da, şahsımı en çok heyecanlandıran ribeauville'dir. zira daha küçük ve daha özel, 'hadi bisikletimi alayım da şarap bağının tepesine tırmanıp gün batımını izleyeyim' tadında bir yerdir. her ne kadar christmas zamanı ve kışın kar altında muazzam tatlı bir görüntüsü olsa da, zannediyorum keyfi en çok başbozumundan sonbahar sonuna kadar çıkar. zira bağların yaprakları kızardı mı gerçek olamayacak kadar güzel bir manzarayla karşılaşırsınız.

    şarabıyla olduğu kadar, elbette fransa'dan bahsediyoruz, sabunuyla da ünlüdür. geçtiğimiz senelerde google mapsten tek tek şarap ve sabun üreticilerini bulup, varsa mail yoksa sosyal medya üzerinden yazıp yaz döneminde kendilerinde ücretsiz çalışabileceğimi, amacımın alsace kültürünü tecrübe etmek ve fransızcamı geliştirmek olduğunu söylesem de cevapsız onlarca mail ve birkaç ret cevabı ile alsace hayalime kırgın bir şekilde ara vermiştim. yine de kafaya koyup gitmek isteyenler ve zaman sıkıntısı olmayanlar workaway gibi sitelerden ücretsiz konaklama karşılığında geçici işler bularak harika bir tecrübe yapabilir, hatta gap yearınız için şükela bir alternatif rota olarak listenize ekleyebilirsiniz. unutmayın, ağustos ve eylül.

    eh bana da gün batımını izlerken içtiğiniz bir şarabın mantarını anı olarak yollarsınız artık, anlaştık mı sevgili okur?
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap