6 entry daha
  • kitabın adı carl sagan'ın hiç kullanmadığı ama hep ona atfedilen söz kalbından gelir. aslında "milyarlarca ve milyarlarca" kendisinin de dediği gibi çok muğlak bir ifadedir. yine de insanlar uçakta dahi yanına gelip mahçup bir ifadeyle "milyarlarca ve milyarlarca" demesini istemişler carl sagan'dan.

    içerik açısından ise geniş bir kitap. konu ister insandaki avlanma içgüdüsü olsun, ister küresel ısınma, ister mars'ta yaşam... sıkmadan ve dikkatle okutuyor kendini. özellikle de kürtajı ele alan deneme yazısında, kendini "yaşam hakkı savunucusu" diye adlandıran, kürtaj karşıtlarına farklı bir açıdan eleştiri yapıyor:

    "bugün dünyadaki hiçbir toplumda "yaşam hakkı" yoktur, geçmişte de olmamıştır. kesmek için besi hayvan yetiştiririz, ormanları yok ederiz; akarsu ve gölleri hiç balık yaşayamayacak kadar kirletiriz; spor olsun diye geyik, kürkü için leopar, gübre yapmak için balina öldürürüz; yunusları dev balık ağları içine hapsedip soluksuz bırakırız; fok yavrularını sopayla öldürürüz ve her gün bir canlı türünün soyunun tükenmesine sebep oluruz. tüm bu hayvanlar ve bitkiler bizim kadar canlıdır. sözümona korunan yaşam değil, insan yaşamıdır."

    son olarak, tübitak henüz toplayıp yakmamışken, kitabı sekiz liraya alıp okuyabilirsiniz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap