• mistik havası ve tarihi ile turistleri büyüleyen hindistan'ın diğer yüzüdür. pisliğin boyut atlamış halini linkden görebilirsiniz.

    ihtiyaç görmek için tuvalete gitmek herkes için olması gereken sıradan bir davranış ama dünyada 1,1 milyar civarında kişi büyük abdestini dışarı yapıyor. hindistan'da ise nüfusun yarısı! (nüfusun neredeyse tamamının cep telefonu var bu arada) 590 milyondan fazla kişi büyük tuvaletini açık alana yapıyor!

    milyonlarca hintli için bu günlük bir gelenek. umumi tuvaletlere erişimleri olsa bile dışarıyı tercih ediyorlar. ihtiyacını dışarıda gidermek özellikle çocuk sağlığı için ciddi bir sorun. dünyada her yıl yüzbinlerce çocuk insan dışkısıyla geçen hastalıklar nedeniyle ölüyor. durum o kadar kötü ki; ihtiyacını tuvalette giderenlere 1 rupi para ödülü verilmeye başlanmış. kişinin tuvalete yapılan ziyaretleri bir karta kaydediliyor ve ay sonunda gidip parasını alıyor.

    "çiş yapma hakkı" isimli kampanyanın mumbai lideri mümtaz shaikh'e kulak verelim;

    “kadınlar tuvalet yapmak için tren raylarına ya da tarlalara gidiyor. ancak bu güvenli değil çünkü bu kadınlar tecavüze uğruyor. kadınlar da erkekler gibi günde 12-14 saat dışarda çalışıyor. kadınlardan ücret talep edilmesi durumunu değiştirmek istiyoruz. isteklerimiz yerine gelmezse yetkililerin ofislerinin önünde toplu çiş yapma eylemi gerçekleştiriceğiz.” (tövbeler olsun)

    videodaki adam, sahilde mıçmanın daha hijyenik olduğunu, sahildeki suyun anında pisliği temizlediğini söylüyor. insanlar işe geç kalmamak için tuvalet yerine sahile geliyorlarmış. normal tuvalet sırasında uzun mıçma süreleri yüzünden kavga çıktığını, kendi yaşadıkları evlerin önüne mıçmaktan utanç duyduklarını söylüyor. (fakat biraz ileriye utanmadan sıçıyor eleman)

    görebildiginiz gibi şu anda 5 kişi sahilde mıçmakta. gün içerisinde yaklaşık 1200 kişi gece gündüz farketmeksizin sabah 04:00'den başlayıp diğer gece 03:00'e kadar 7/24 devam etmekteler. mıçmaya gelen insanlar sadece burada yaşayanlar değil. yakın mahalle sakinleri de geliyor. bakın bu mıçtıkları temiz hali. (yeter dayanamıcam)
276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap