9 entry daha
  • en bilinen özellikleri insan kurban etmeleri olan bu arkadaşların, bilinmeyen bir tarafı varsa o da bu insanların sayısıdır.. tamam aztek tanrıları kan istiyorlardı.. hem de insan kanı.. ama bu elemanlarda fazla dindarmış.. son araştırmalarda 4 günde 20.000 kurban ritueli gerçekleştirdikleri ortaya çıkmış.. aztek nufusunu göz önüne alırsak psikopat bir sayı..

    din adamı değil kasap yetiştiriyolarmış mübarekler.. gerçi bu denyoların bir özelliğide idamları kafa uçurarak felan değil, kendi geliştirdikleri yöntemle atmakta olan kalbi yerinden sökerek gerçekleştirmeleridir..

    pek meşhur olan piramitlerinin ortak özelliği olan merdivenlerse sırf bu ritueli tamamlamak için dimdik yapılırmış.. çünkü kalbi sökülen kurban, merdivenlerden aşşağıya atılırmış ki, maksimum miktarda kan kaybetsin..

    bu sevgi dolu uygarlığın bir diğer idam yöntemi de hannibal lecter'ın bile kanını donduracak şekilde.. önce idam edilecek kurbanlar birbirine bağlanarak piramitin avlusundaki halkın içinden geçirilip, piramitin üstündeki parlak beyaz taşlarla örülü işkence odasına alınır, yeterince kan kaybedene kadar işkence yapılırmış.. daha sonra bu kanlar bir kaba koyulur, yüksek rahip burdan bir kadeh alıp piramidin efendisine sunarmış.. yarı ölü insanlarda kutsal bir yere götürülüp öldürülürmüş.. afferin diyoruz..

    son olarak piramit yapma ve tanrılara kurban verme işleri bu adamların günlük rutinini oluşturuyormuş..
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap