7 entry daha
  • gercek adi aroutioun henri markarian olan, 14 kasim 1935'de fransa'nin valence sehrinde dogan besteci, yorumcu. malatya kokenli, lubnan tebasina gecmis ermeni bir gocmen ailenin yedi cocugundan ucuncusudur. 1m56cm boyunda ve 65 kg agirligindadir.
    okul hayati basarisizdir. liseyi bitiremez. paris'e gider. hastalanir. kendini edebiyata ve muzige adar. iyilestikten sonra piyano dersleri alir. gercek adiyla cikardigi ilk plagi basarisiz olur. kendi plak sirketini (markal) ve yayin evini (malatya) kurar. bir belcikaliyla yeni evlenen ablasiyla belcika'ya gider. enistesiyle bir gece kulubu isletir, kendi plaklarini calar. 1963'de artik unludur. rusya'da 60.000 kisiye stad konseri verir. turkiye turnesi icin istanbul, ermenistan turnesi icinse erivan sarkilarini yapar. 1969'da kazandigi paralarla kendi studyosunu (katy) kurar. salvatore adamo, frédéric françois, will tura, michel fugain, danyel gérard, patrick hernandez, la goya, toots thielemans, dick rivers ve anthony quinn gibi sanatcilarin kayitlarini yapar. 9 haziran1984'de marianne bouriez'le evlenir. 30 kasim 1985'de belcika'da hayatini kaybeder.

    edit:bianca di luna'nin uyarisi sonrasinda ogrendim ki gercek dogum tarihi 1935 degil 1926'dir. hayranlarina daha genc gozukmek icin dogum tarihinin 1935 oldugunu soylermis.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap