6 entry daha
  • bir insanın kendisini "yarım insan" hissedebilmesi için öncelikle tam insanın ne olduğunu kafasında tasfir edebilmesi gerekir. yarım insan; diğer insanların sahip olduğu doğuştan gelen özelliklere sahip olmayan insandır. bu doğuştan gelen özellikler, dünyada yaşama hakkı, mutlu olma hakkı, bir canlının canlılık özelliklerini özgürce kullanma hakkı, diğer insanlarla eşit olma hakkıdır.

    yarım insanlar hiçbir zaman asıl insan olanlarla eşit olmaz. onlardan biri ölünce aynı şekilde korkutucu ve günah olmaz. onları üzmek pişmanlık duyulacak birşey değildir. onları hapsetmek, köle yapmak, göz göre göre soymak, istismar etmek normaldir. onlar yarım insanlardır.

    insanların başkalarını yarım insan olarak görmesi genelde milliyetçilikten dolayı olmakta. bazılarına göre her insanın sırf insan olduğu için doğuştan diğer insanlarla eşit hakları var. ama bazı insanlar sırf güç sahibi olmak için ve üremiş olmak için çocuk sahibi olmakta. hal böyleyken bir artniyet yüzünden dünyaya gelen insanların yarım insan olup olmadığını merak ediyorum.

    bazı insanlar kendilerini yarım insanmış gibi hisseder. diğerlerinin yaptıklarına haklarının olmadığını, diğerlerinin kendilerini aralarına almamalarının nedenini, ezilmeyi, saldırmayı, çalmayı hep bu nedenden gerçekleştirirler.

    toplum bu yarım insanlardan korktukça yarım insanlar da kendilerinde toplumu korkutacak şeyler yapmayı hak görürler. öldürmeyi, hak çalmayı, zarar vermeyi, kötülük düşünmeyi, kötülük yapmayı kendilerinde hak görürler. aynı zamanda saf ve masum gördükleri şeyi korumaya çalışırlar. bu yarım insan olmanın bir başka özelliğidir. bazıları korumaya çalıştıkları şeyde de hak gördüklerinde zarar vermeye başlar.

    sanırım yarım insanları toplum seçiyor. çünkü genelde ırkçılıktan yada otizim gibi bir hastalıktan dolayı bu sıfat insanlara yakıştırılıyor. insanlar yarım doğmuyor.

    ben de kendimi yarım insan olarak görüyorum. nedeninin diğer insanların gözünde davranışlarımdan, kimliğimden ve hayat görüşümden dolayı onlardan alt seviyede görünmem olduğunu düşünüyorum. bu yüzden dışlanıyorum. bu yüzden yarım hissediyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap