3 entry daha
  • erkek kulübünde siyaset kitabının yazarıdır. kitap hakkında ayrıntılı bilgi için http://bianet.org/…r-dan-erkekler-kulubunde-siyaset

    http://www.agos.com.tr/…kulubunde-siyaset-mumkun-mu

    “niçin kadınların sayısı siyasette yeterince çok değil? niçin kadınların parlamentodaki sayısı toplumdaki nüfuslarıyla orantılı değil? niçin türkiye’de bu sayı her zaman çok düşük kaldı, kalıyor?” sorularıyla yola çıkan çakır, 1999, 2002, 2007 seçimlerinde parlamentoya giren kadın milletvekilleriyle ve kadın hareketinden isimlerle görüşerek bir sözlü tarih çalışması hazırladı. seçim dönemlerinin gazetelerini tararken, siyasi parti tüzükleri ve programlarını da inceledi.

    kitapta sözlü tarih çalışmasıyla “erkek kulübü” olarak tanımlanan siyasetin yapısı ortaya konuyor.

    kadınlar yurttaşlık haklarından nasıl dışlandılar? bu dışlanmayla nasıl mücadele ettiler? oy haklarını nasıl elde ettiler? kadınlar parlamentoya nasıl girdiler? bugünkü oranlar nedir? dünya ortalamasında kadın temsilindeki sayının artmasının nedenleri nelerdir? türkiye’de bu sayı neden artmıyor? hangi faktörler bunda etken? devlet ve hükümet politikalarının, siyasal partilerin, kadın hareketinin tutumu nasıl? türkiye’de kadın vekillerin meclise geliş süreci nasıl? profilleri, sayıları, oranları nasıl? türkiye’de kadın vekiller hangi sorunlarla karşılaşıyor?"

    serpil çakır, erkek kulübünde siyaset kitabında bu soruların cevaplarını arıyor. (çt)

    * erkek kulübünde siyaset, serpil çakır, versus kitap, aralık 2013, 346 sayfa.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap