9 entry daha
  • ara ara açıp izlediğim muhteşem anime.bana göre fate/stay night tan daha güzel olan anime serisi . seriye ilk fate/zero ile başlamanızı tavsiye ederim.arada canım sıkıldıkça riderın saber a verdiği kral olmakla ilgili ayarı izlerim.anime tarihinin en sağlam ayarlarındandır bana göre.yine archer bu seride daha iyi bir karakter kibirli kötü ama daha adil bir karakter.assassin en zayıf halka ustası her ne kadar kotomine kirei olsa da tohsakanın salaklığı yüzünden hiç etkisi olmamıştır bana göre .caster ise yine işe yaramazdı.lancer ise çok farklı bir konu kiritsuguya çok sövmeme sebep olmuştur.berkserker işte bildiğiniz çılgın ona birşey demeye gerek yok .velhasıl başyapıt bir anime izlemek isterseniz şiddetle başlamanızı öneririm

    edit: entry i yazalı 8 seneye yakın bir zaman geçmiş hala ara ara rider'ın saber'a ayar verip ezdiği bölümü açıp izliyorum. serinin açık ara en efsane sahneleri bu animede bence izleyin izlettirin derim :)

    edit: entryi yazalı kaç sene oldu bilmiyorum ama hala iskenderin arthuria'ya ayar vediği bölüm zevk veriyor.
    edit: entry yazalı 9 sene olmuş hala keyif alıyorum :)

    --- spoiler ---
    idealleri uğruna ölendir kral dedikten sonra iskender'in verdiği ayar hala beni mest ediyor. normal yaşamımda saber favori karaktim olabilecekken iskender'in realist tavrı beni benden almaktadır.

    - açgözlülüğü olan bir kral en azından kukladan daha iyidir, saber ideallerin için ölebileceğini söylüyorsun, o halde sen kendi hayatında saf ve bozulamaz bir figürmüşsün kesinlikle , ama kim bir şeyler uğruna acı dolu yollar kat edilmesi gereken bir yola baş koyar ki, kim böyle bir hayat düşler ki, bir kral herkesten daha açgözlü olmalı herkesten daha çok gülmeli, herkesten daha hiddetli olmalı , iyilik ve kötülükte dahil her şeyin en üstünğnü kendinde toplamalı. bu sayede hükmü altındakiler ona gıpta edecek ve ona yürekten bağlanacaktır. ve bu tüm halkın yüreklerinin bir kral olma arzusuyla alevlenmesini sağlayacaktır.

    yeniden düşümdüm de en efsane sahne gılgamesh'in iskenderi öldürdükten sonra sadakat konusunda welvete söylediği sahne de beni bir başka etkiledi onu da ekleyeyim dedim. iik entry i 2015 te yazmışım ve 2024 te hala izliyorum. bu standartın ötesi bir anime olduğuna kesin kanıttır bence.
    --- spoiler ---
    bu sözler tarih boyunca insanlığın krallara ve hükümdarlara sunduğu ayrıcalığı belirten, içindeki barbarlığı ve büyüklüğe olan özlemi belirten muhteşem felsefeyi vurgulayan. doğrusu ve yanlışı ile antik toplumlarda krallık ve hükümdarlık konusunda muhteşem fikirleri olan bir seridir.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap