1 entry daha
  • oltayı, agac yelerine "aman hemen farkına varıp cekiyim" fikriyle kola bağlamak hele buna güvenip uykuya dalmak dingilliktir zira kol boyunda olan yayınların, aynı zamanda eşek boyunda olanları vardır. sizi lolipop gibi emer, iliğinizi çıkarır. aynı şekilde derinde bunun büyüğü vardır matığıyla küçük bot veya kayıkla açılan uyanıklar güzel yem olurlar.

    bunun haricinde büyük olanları, iğneye ördek takarak avlanabilir (yemin boyu balığın boyunu belirler örnk: kimse 6-7 çekirdek için kıçını kaldırmaz varsa 1 avuç alır) küçük bir bot aracılığıyla yem, istenilen yere bırakılıp, kıyıla dönülebilir. aynı şekide yemin bırakıldığı bölge kokunun balığı cezbetmesi için yemlenebilir. bunlara rağmen, büyüğünün yakalanması tamamen şansa bağlıdır günlerce beklemeyi göze alamak gerekir. çok gezen bir balık olmadığından avlanacak bölge iyi seçilmeli ve önceden tutmuş tecrubeki biriyle gidilmelidir.

    bu şerefsiz balıkların, kayıktaki adamı cekip yutma, dalgıç yutma hatta avlanıp suya düşen ördeği, yüzerek almaya giden av köpeği ile beraber hüpletme gibi efsaneleri çoktur.

    birçok tatlı suyumuzda bulunan bu balığı avlarken, jandarma baskınlarına hazırlıklı olmak gerkir. bunun için amatör balıkçı sertifikasını almak şarttır. (bulunduğunuz bölgenin tarım il müdürlüğünden 20 milyon karşılığı hemen alınabilir). adamların üzerinizi bile aradıkalrını düşünürsek yok tüfenkti, emanetti hepsini alıcağınız yerde unutmanız gerekir. olduda büyük bir yayın tuttunuz, jandarma gördü. yinede azınıza sıçarlar.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap