8 entry daha
  • senaryosu gen urobuchi’ye ait olan serinin yönetmeni ei aoki.

    2006 yılında yayınlanan fate/stay night serisinin ardından 2011 yılında yayınlanan fate/zero birçok izleyiciye göre ilk seriden daha başarılı. kurgusuyla da (fate/stay night’dan öncesini anlattığı için) daha önemli. hatta 2014-2015 sezonunda gelen fate/stay night unlimited blade works serisinden bile daha kaliteli.

    urobuchi etkisinin her bölümünde hissedildiği (diğer serilerin yazarı urobuchi değil) bir yapım olan fate/zero diğer tüm serilerin içinde daha karanlık, daha olgun ve ayakları daha sağlam basan bir seri olarak öne çıkıyor.

    konusu ise kısaca; 60 yılda bir yapılan büyücüler arası kutsal kase savaşları başlamak üzeredir. kaseyi kazananın her istediğinin kayıtsız şartsız yapılacağına inanılır. kase büyücüler arasından yedi kişi seçer ve bu yedi kişi kendisine toplamda yedi sınıfı olan kahraman ruhlardan (saber, archer, lancer, rider, caster, assassin, berserker) birisini çağırma hakkına sahiptir. hizmetkar olan bu kahraman ruhlar tarihe adını yazdırmış geçmişten kişiler ya da gelecekten kişiler olabilir. çağrıldıktan sonra hizmetkar ve efendisi arasında yapılan anlaşma sonucu kahraman ruh dünyaya bağlanır ve efendisine bağlayıcı olarak üç komut büyüsü verilir. böylece efendi ve hizmetkar anlaşması yapılmış olur. yedi efendi ve yedi hizmetkar olan seride bolca kılıç savaşları görsek de asıl olay tamamen taktiksel saldırılar üzerinedir. efendilerin birbirlerini öldürme girişimlerinin yanında yapılan kısa süreli ateşkes anlaşmaları seride zaman zaman entrika rüzgarları estirse de akıl oyunları sayesinde izleyiciyi derinden etkileyebiliyor.

    mutlak iyilik ve mutlak kötülük üzerine başarılı sözler söyleyen serinin diğer urobucher yapımlarından ayrılan tek yanı, bu sefer kahramanların ölmesi gerektiğinin bilince olmamız oluyor. zira kase’yi bir ikişinin kazanabilmesi için diğer tüm hizmetkarların ölmesi gerekiyor. her nekadar ölümlere hazırlıklı olsak da urobuchi bizi yine hazırlıksız yakalamayı başarıyor. hem seriye farklı bir soluk getirdiği için hem de serinin alt metinlerini başarıyla dolduruyor.

    bu arada; yuki kajiura elinden çıkma ost albümü mutlaka ama mutlaka dinlenmeli.

    çok var ama iki örnek vereyim ost'lerin ne kadar iyi olduğunu anlayın;
    a man in black --> https://www.youtube.com/watch?v=dvtz0qwpv04
    battle is so strong --> https://www.youtube.com/watch?v=_ma0z3wmbpm

    not: gen urobuchi'nin en iyi 5 animesinden birisidir. diğerleri için ---> http://www.birdizihaber.com/…inin-en-iyi-5-animesi/
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap