9 entry daha
  • //-a b d u r r a h i m k a r a k o ç-

    ilk yazdığı şiirleri 2 kitap olacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını "hasan'a mektuplar" ismi altında 1964 yılında 10.000 adet bastırdı. fedai yayınları arasında çıkan bu eser kısa zamanda tükendi ve 2. baskısını yine 10.000 adet basıldı. 1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi. 1981 mart ayında emekli oldu.

    mücadeleci şiirlerinin çokluğu şartlardan kaynaklanmaktadır. 27 mayıs darbesi, zinde güçler, demokrasi maskaralığı ve haksızlıklar hiciv şiirlerini besledi. otuza yakın mahkemeye verildi, hepsinden beraat etti. avukat tutmadı, hep kendi kendini savundu. hiçbir iktidarla barışık olmadı. çünkü o, insana ve islam'a yapılanların zulüm olduğuna inanmıştı. şiirlerinde esas unsur insandır.

    serdengeçti, töre-devlet, ocak, yeni düşünce, yenisey yayınlarından olarak şimdiye kadar 6 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı. bir nesir kitabı dizgide bulunuyor. yeni çıkacak son şiir kitabı ile "çoban ile sohbetler" isimli nesir kitabının önümüzdeki günlerde basılması için çalışılmaktadır.

    1985 yılından beri gazetecilik yapmaktadır. bir ara politikaya girdi ve ayrıldı. niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı:

    "allah rızası için girmiştim, allah rızası için ayrıldım"

    nerdeyse 30 yıla varan bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir. bilhassa "vur emri" adlı kitap günümüz şairlerinin hiç birisine nasip olmayan kabulü görmüştür.

    evli ve 3 çocuk babasıdır. 1984 ekim ayından bu yana ankara'da ikamet ediyor. şu anda hiç bir siyasî kuruluş, hiçbir meslekî dernek üyesi değildir. hakkın yanında olanları sözleriyle desteklese de, şahısları övmek, beğenmeyince sövmek gibi basitliği kabul etmemektedir.

    yemini var, yazabildiği müddetçe yazacak. kimbilir nereye ve ne zamana kadar...

    kendi dilinden, kendi tarifi

    ebedî kudretin tek sahibinden alınan emir üzerine 1932 yılında dünyaya gelmişim. çocukluğum şöyle-böyle geçti. kıt imkanlara, kıtlık yıllarına rağmen halâ o günleri özlerim. birçok kimseye o yılları anlatsam, "özlenecek neresi var?" diyebilirler, amma ben hep çocukluk yıllarımı sevdim. şiir yazmaya küçük yaşlarda başladım. zaten bizim oralarda her genç şiir yazar. bu tutku başka bir meşgalenin veya işin olmayışından kaynaklanıyor gibime geliyor. ben de avareydim, boşluğumu şiirle doldurmaya çalıstım.

    benimle şiire başlayanlar yalnızlıktan, yardımsızlıktan dökülüp gittiler.

    (ocak yayınları beşinci mevsim 3.baskı arka kapak yazısından alınmıştır. )

    bana gelince:

    sağolsunlar, iktidarların ve muhalefetin irikıyım politikacıları, ihtilal cuntacıları, "bilimsel" cüppeliler, entellektüel züppeler, millî soyguncular, sosyete parazitleri, sermaye sülükleri, zulüm-işkence makinaları, adalet katleden hukukçular, dalkavuklar, pezevenkler, üçkağıtçılar v.s. hep bana yardımcı oldular. şiir malzememi veren onlar, öfkemi bileyen onlar oldular. yardımlarını inkar etmiyorum, fakat teşekkür de etmiyorum.

    dinsizlerin değil, din düşmanlarının, yani islam düşmanlarının da az yardımı olmadı. bir bakıma dinî duygularımın kuvvetlenmesine vesile oldular.

    en uygun zamanda yaşadığıma inanıyorum. yardımcılarım (!) var oldukları sürece yazmaya devam edeceğim.

    allah (cc) kısmet ederse...

    (yenisey yayınları gökçekimi 1.baskı arka kapak yazısından alınmıstır.) //

    kaynak:

    1.

    www.geocities.com/siiryurdu/html/a_karakoc/a_karakoc.htm

    2.

    people.freenet.de/karakoc/hayati.htm

    people.freenet.de/karakoc/hayati1.htm
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap