7 entry daha
  • filmekimi kapsamında izlediğim, bendeki mesleki deformasyonun ne seviyeleri ulaştığını görmemi sağlayan filmdi.

    stéphane brizé tarafından yönetilen orjinal adı la loi du marché filmde uzun bir süre iş bulamayan thierry'nin para kazanmak için verdiği savaşta önüne çıkan ahlaki sorunları göz önüne alıyor. böyle anlatınca çok beklenti artıyor ama yönetmen maalesef güzel bi şekilde başladığı filmi son derece sıradan ve düz çizgide bitiriyor. verebileceği bir çok mesaj varken kuru kuruya sunuyor size filmi.

    --- spoiler---

    efendim şöyle ki alışveriş mağazasında yapılan bir kaç hırsızlık anlatılıyor birden fazla hepsinin kendine ait bir hikayesi var bi tanesi hariç hepsine tepkim yapmasaymış oldu. ne kadar üzücü olursa olsun hırsızlık çözüm değildir ve ayrıca ya tamam tamam geç önemli denecek bir şey değildir. her eylemin olduğu gibi bununda bir sonucu vardır. o değil de böyle yazınca bayağı içim mahkeme duvarı gibi olmuş lan hiç mi insani duygum kalmadı, hiç mi insani değerim yok lan??

    açıkçası filmi sevmedim hatta beni birazcık baydı. filme dair ilgimi tutan tek şey matthieu schaller'un oyunculuğu oldu. vay anasını dedim ben şahsen. hoş oynadığı engelli çocuk karakterinden dolayı aklıma sürekli breaking bad geldi. abi parasız kaldıysan meth pişir dedim. bi ara meth sat onurlu yaşa diye bağırasım geldi ama olmadı. filmdeki ikinci en güzel şey filmin sonunda çalan şarkıydı. o negzel şarkıydı lan öyle, bayıldım.

    --- spoiler---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap