5 entry daha
  • 1941 yılında alman peter schlumbohm tarafından icat edilmiş olan kahve demleme aparatı. peter schlumbohm, berlin üniversitesinde kimya doktorası yapmış bir kimyagerdir. 1935 yılında almanya'dan amerika'ya göç ettikten sonra üniversite eğitimi sırasında kullandığı cam huni ve erlenmayer gibi laboratuvar aletlerinden esinlenerek kum saati gibi ortasında boğumu olan, boğumun üst tarafına kağıt filtre konularak kullanılan chemex'i icat etmiştir.

    chemex'te kullanılan filtre, piyasada satılan standart kağıt filtrelerden daha kalın ve özel bir filtredir. bu filtreler çam ağacı gibi yumuşak ağaçlarlardan yapılmaktadır. istenmeyen tortu parçacıklarını ve yağları gidermek için diğer kağıt filtrelere göre yaklaşık olarak %20-30 daha ağır ve daha soğurucu bir yapıya sahiptir. chemex'te kullanılan camın malzemesi ise borosilikattır.

    bu apartın en önemli artısı, elde ettiğiniz berraklıktır. elde ettiğiniz kahvenin tadı berrak ve temizdir. çünkü filtreleme sırasında kahvenin içerisinde bulunan yağlar demlenen kahvenize daha az nüfuz etmektedir. kahve kokusunu seviyorsanız, bu kahve demleme yöntemi tam size göre.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap