7 entry daha
  • 1949 yılında yapımına başlamış, 1950 dünya kupasının final maçında açılışı yapılan stadyum. açılış maçında uruguay, brezilya'yı 2-1 yenip dünya kupasını almıştır*. stadın seyirci rekoru, 1969 yılında bir dünya kupası eleme grubu için yapılan brezilya-paraguay maçında 187.642 biletli seyirci ile kırılmıştır. güvenlik için yapılan değişikliklerle ayakta seyircinin artık olmadığı stadın şimdiki kapasitesi 80.000dir.

    asıl adı jornalista mario filho* stadı olan bu stada halk arasında maracanã adı verilir. aslında bir kuş türü olan maracanã, aynı adla anılan nehrin ve bu nehrin geçtiği ve stadyumun bulunduğu mahallenin de adıdır.

    çarşamba ve pazar günleri yapılan maçların yanı sıra her gün 10:00-17:00 arasında turistlerin ziyaretine açık olan maracanã gezisi sırasında stadın temelinin atılmasından açılışına kadar olan fotoğraflar, futbol topunun gelişimi, pele ve zico gibi dünyaca ünlü futbolcuların yanı sıra rio'nun dört büyük takımı, brezilya'nın 5 dünya şampiyonluğu, brezilyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularının hatırlandığı panolar, günümüzde de kullanılan soyunma odaları görülebilir ve sahaya* çıkılabilir. stadyumdaki dükkandan 40 dolar gibi rakamlarla resmi brezilya milli takımı formaları satın alınabilir. stadın çıkışında da ufak bir atraksiyon daha var ki onu da gelince gösteririm kardeşim**
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap