8 entry daha
  • yazılım geliştirme sürecinde en önemli konulardan biri şüphesiz yazılımın iyi tasarlanmış olmasıdır. bu projenin geliştirilmesi yönetilmesi ve devamlılığı için çok önemlidir. proje büyümeye başladıkça yeni ihtiyaçlar, yeni geliştirmeler, ekstra özellikler kazanarak devleşmeye başlar.

    büyük şirketler dahil çoğunlukla önce projenin hayata geçirilmesini isterler; şimdilik bu şekilde yapalım ilk versiyonu çıkartalım biraz ilerleyelim, ileride bunları raylara oturturuz gibi düşünceler yer almaktadır. ancak iyi hazırlanmamış bir zemine sürekli yeni şeyler inşa etmek sallantılı bir süreç getirir. ilk zamanlarda problem yaşanmasa da ileride proje geliştikçe büyüdükçe ortaya çıkması kaçınılmaz olabiliyor. ve ileride ya toparlanma zamanı hiç gelmez yada toparlamaya kalktığınızda işin içinden çıkamaz hale gelinebiliyor. bazen yeni bir özellik eklemek projeyi yeniden yazmaktan daha zor olabiliyor bu sebeple. bunların bir çok sebebi olmasına karşın çözüm dependency injectiondır.

    dependency injection: bağımlılıkların dışarıdan enjecte edilmesi anlamına gelir.

    yani nedir; yazılımı oluşturan yapıların birbirleri ile olan bağı en aza indirmek. buna loosely coupled-gevşek bağlılık denir.

    peki dependency injection ne sağlar:

    yazılımı oluşturan yapıların birbirleri ile olan sıkı bağ azaldığı için, uygulamaya yeni özellikler eklenip çıkartılabilmesi kolay hale gelir.

    uygulama içerisinde değiştirilmesi müdahale edilmesi gereken yerler minumuma iner.

    test edilebilir yapılar ortaya çıkar.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap