4 entry daha
  • zırhlı araçlar savaş şartlarında hafif silah, el bombası, personel mayın vb. mühimmata karşı etkilidir. hertürlü patlayıcıdan, bombadan koruyacak zırhlı araç teknolojik olarak mümkün değildir.

    şu anki durumda ise olan şudur; intikal sırasında yol kenarlarına gömülen el yapımı 50-100 kiloluk patlayıcılar ile saldırılar yapılmaktadır. ateşleme sistemi kablolu olduğu için teknolojik sinyal kesici, jammerlar işe yaramamakta.

    asfalt yol bu açıdan güvenlidir, normalde asfaltlanmış yolun kenarına yapılabilen mayınlama hem farkedilebilir veya palatıldığında zararı derece daha az olur ama son olaylarda bu durum değişmiş gibi gözükmekte.

    çözüm süreci sayesinde artık olanlar şunlar; mahalle aralarında polis araçlarına uzun namlulu silah ve rpg7 roket ile saldırı, mayınlama yapılan noktaların, o bölgedeki siviller tarafından farkedilmeden yapılamayacak noktalarda olmasına rağmen uyarı, istihbarat elde edilememesi, normalde yol kenarına yapılan mayınlamaların yolun ortasına yapılıp üstüne asfalt kapatılarak farkedilemeyecek ve etkisinin artırılmasının sağlanması.

    https://www.youtube.com/watch?v=isaygjxyd4g

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29747463.asp
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap