5 entry daha
  • syfy'ın yeni gözbebeği dizi. fragmanı itibariyle pek gelecek vadetmiyor. fakat hep birlikte izleyip göreceğiz.

    zamanında heroes'un tutmasının sebebini zannediyorum yapımcılar bilerek ya da zorunlu nedenler dolayısıyla gözardı ediyorlar. aynı sebep got'un da tutmasının birebir sebebi. birbirinden son derece bağımsız hikayelerin, bir şekilde bir yerde birbirine bağlanması yanında, bunların hepsinin ayrı olarak işlenmesi, yani çeşitlilik, izleyicide bir gerçeklik hissi uyandırıyor. bu denli büyük oyuncu kadrosu ya da mekanın masraflarının altından kalkamayacak sermayelerde ise muazzam bir senaryo olması gerekiyor -ya da çok dikkat çekici bir oyuncu başarısı-(senaryo kısmına oz, lost, prison break ya da breaking bad verilebilir.) bu da pek karşılaştığımız bir şey değil.

    bu klasmanda şüphesiz en başarılı dizi bsg idi. o da tek ve ortak bir alanda geçmesine rağmen, son sezona kadar bizi cylonların hangisi olduğunu söylemeden diziye ağlı tutabildi. fakat bu da bsg özelinden çıkarılırsa gayet can sıkıcı olabiliyor. sürekli bir gerilim, böyle sürekli bir merak... "aaa...başlarım ama haa..." diyerek diziyi bırakmak sadece bir an meselesi haline dönüşüyor.

    aynı sebepten, dizi beklenenden fazla ilgi görünce mecburen, bir süre sonra, bir yerde senaryo ve karakterler birbirine bağlanmak zorunda kalıyor. işte sıçış da tam orada başlıyor.(bkz: heroes) kendini fazlaca tekrar etmesi vb.

    ben bu kaderi bu yıl supernatural'ın da yaşayacağı kanaatindeyim. hoş, ben de seviyorum izlemeyi fakat artık çok fazla kendini tekrar eden bir hal aldı. ya diziye bir son verilmesi gerekiyor ya da yeni bir soluk-nasıl olacaksa artık- getirilmesi gerekiyor.

    neyse... benim eyyorlamam bu kadar... umarız bizi şaşırtır da güzel bir bilim-kurgu izleriz.
753 entry daha
hesabın var mı? giriş yap