21 entry daha
  • hayatıma girdiğinden beri bakış açıma yeni bir filtre eklemiş, her zaman gittiğim şehirlere farklı bir gözle bakmamı sağlamış oyun. nedir ne değildir girmeyeceğim, ilk entry'lerde gayet güzel anlatılmış, izninizle düşüncelerimi, gözlemlerimi ve kişisel tecrübelerimi paylaşacağım.

    ilk olarak, bisiklet seyahatlerimde tanıştığım insanlara bileklik, küpe, kitap hediye etmeyi çok seven biriyim. bir keresinde tanımadığım bir insana kitap hediye etmiştim, şaşırmıştı, altında bir şey aramıştı, şüphelenmesin diye gülümseyerek ''içimden geldi sadece'' deyip uzaklaşmıştım ben de. altını çizdiğim satırları yabancı biriyle paylaşma fikri cezbetmişti, tanımadığım birinde bana ait bir şey olması çok hoşuma gitmişti, benim için bu oyunun ne kadar güzel bir fırsat olduğunu düşünebiliyor musun şimdi? tanımadığım insanlara hediye bırakıyorum, tamamen anonim olarak hem de, kim olduğum, hangi dili konuştuğum bilinmeden, erkek miyim kadın mıyım bilinmeden, sadece onu sevdiğim için hediye ettiğim bilinerek bir hediye bırakıyorum, ve onu kim bilir kim, ne zaman gelip alacak, allah'ım deli çıkacağım, sevgi, gizem ile süslenince bambaşka bir şey oluyor ya, bu oyun işte bu yüzden bu kadar güzel.

    ikinci olarak, türkiye'de geocaching olur mu? yer mi? emin değilim. cache denen gizli kutuları bulduktan sonra içerisini boşaltıp öylece bırakan insanlar var, kutuyu defalarca yenileyen kutu sahipleri de, emin olamıyorum türkiye'de olup olmayacağına. mesela bir kutu buldum geçenlerde, üniversitemin ormanına yerleştirilmiş, o kadar zekice ve güzel gizlenmiş ki, bir saate yakın arayışımın sonucunda buldum ve dev bir kahkaha attım. kutuyu bir alman türkiye'ye geldiğinde bırakmış 2010 yılında, 5 yıldır neredeyse 25-30 kişi bulmuş ve tamamına yakını yabancı uyruklu, kutu 5 buçuk yıldır sapasağlam duruyor, içindeki kağıtlar bile sapasağlam duruyor. bırakılalı 1 yılı geçmeyen ama birkaç türk kullanıcının bulduğu kutular ise ya kayıp ya içi boş. anlatabiliyor muyum?

    türkiye'de yavaş yavaş kıpırdanmalar var ama yine de, resmi site, facebook grupları, bilinçli kullanıcı sayısındaki artış gibi. ekşi sözlük'te de bu oyunu oynayan birileri ile iletişime geçersek, çok güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap