493 entry daha
  • türkiye'deki guinnesslerde yanlış anlaşılan birşey var. bir kez yazmıştım aslında ama sanırım anlaşılmamış.

    (bkz: #49361776)

    guinnessin türü, stout olarak geçer. irish stout da denilebilir, ama türkiye'de bu türün bir karşılığı yoktur. gümrükten geçebilmek için stout koduyla girer. (hatta bir süre ülkemize giren ve aynı türdeki murphys kutularının üzerinde irish stout yazıyordu. ithalatçısı bunu ülkeye sokabilmek için tüm kutulardaki irish yazısını bantlamıştı) bu fıçısında da kutusunda da değişmez. draught denen şey zaten kaba tabirle fıçı anlamına gelir. draft olarak duymuşsunuzdur. en basit, fıçı kutu efes gibi düşünün. o da fıçı, ama kutuda. ülkemizde bulunan kutu guinness ve fıçı guinness arasındaki tat farkının sebebi ayrı ülkelerde dolum yapılmasıdır. kutu guinnessler direkt irlandadan ithal edilirken, fıçı guinnesslerin dolumu nijeryada yapılmaktadır. kullanılan su da bir biranın tadını ayrıştıran en önemli özelliktir. extra stout versiyonu ülkemizde bulunmamaktadır.

    asitsizdir. çünkü diğer biralar gibi karbondioksit gazıyla değil, nitrojen gazıyla harmanlanır. o kutudan çıkan plastik topların içinde de nitrojen gazı vardır. kapağı açmanızla devreye girer. alkol oranı düşüktür. kalorisi düşüktür. irish viskilerle iyi gider. (jameson ya da tullomore var türkiye'de) baileys ile de içebilirsiniz.

    lager tipi biralardan hoşlanıyorsanız, hoşlanmayabilirsiniz. deneyip, beğenmeyebilirsiniz de, ama bu aşağılanmayı gerektirecek bir durum değil. herkes her birayı sevmek zorunda değildir. damak tadı. sen bu şekıl içersin, o bu şekıl içer, bu bayan bu şekıl içer. özgürlük budur.
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap