• amerikan şakşakçısı gazeteci - yazar.

    regime change diye bi kitap yazmis. akli sira, savasi savunuyor. neymis efendim, petrol icin adam oldurmek cok mantikli bi nedenmis. saddam'da zaten kotu bir adam, ikisi birlesince savas icin gerekli neden ortaya cikiyormus.

    biz de burada saddam'i savunmuyoruz ama, bu elemanin pek de pohpohlayarak anlattigi goruslerine gore, irak'taki petrol rafinerilerini amerikalilarin isletmesi, butun kontratlari bunlarin almasi normal bir seymis. neymis yani, amerikali sirketler almayacakmis da fransizlar mi yapacakmis butun isi.

    bi de garip bi takintisi var, bu garibanin. savasa karsi bir ulke varsa, hemen o ulkeye saldiriyor. neymis efendim, fransa'da zamaninda fildisi sahilleri'ni somurgelestirmis. isgale karsi ulkelerin, yuz yil onceki hatalarini ortaya cikarinca, akli sira bu savas hakli oluyor.

    sivriakilli biri, yazik kendi kendini kandiriyor. adam, isgal karsitlarini kotulerken hakli. buna bi sey demiyoruz. ama bu yolla irak'in isgalini makul gostermeye calismasi zavallica. oturup tartissaniz, tartismayi pic eder.

    saddam'in kurtlere ve siilere karsi yaptigi katliam, amerikalilarin yine sivilleri oldurmesini hakli cikarmiyor malesef. o kadar da gitmis gormus oralari. nasil da basmamis kafasi, hayret.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap