9 entry daha
  • vasatin ustu bir filmdir. mukemmel bir film degildir. kanaatimce cok beklenti ile izlememek lazim, yoksa hayal kirikligi yaratir. ben sahsen 7/10 yi hakkettigini dusunuyorum.

    film cesitli cocuk istirmar vakalarini belgeselvari bir sekilde anlatiyor. herhangi bir sekilde birbirine bagli vakalar degil bunlar, ve cocuk koruma biriminde calisan polislerin hayatini gosteriyor. bu birimdeki gorevlilerin kendi hayatlarinda aslinda cok basarili ebeveynler olmadigi gostererek bir tezatlik yaratilmis, ironik bir durum olusturulmus. filmin bu tercihini cok onemli bulmuyorum.

    ama film biraz fazla uzun. yani surekli birbirinden bagimsiz vakalar goruyoruz, isteseler birkac vaka daha ekleyip filmi 150 dakika da yapabilirlermis. senaryonun belirledigi bir sure degil bu.

    fotografci melissa karakterinin ekipten bir polisle yakinlasmasi da yan hikaye gibi bir sey olmus, renk katmis hikayeye.

    ama:

    --- spoiler ---

    filmin sonunda iki polis kadinin kavga etmesi ve bu kadinlardan birinin intihar etmesi gereksiz olmus. filme bir sey katmiyor.

    melissa ve fred'in yakinlasmasi da pek birsey katmiyor ama bu iliskinin evrelerini adam akilli isledigi icin film, sonunda "ne alaka" demiyoruz. filmin sonundaki kavga, gereksiz ve basarisiz bir duygusallik yukleme cabasi.

    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap