• friendfeed'ten az çok tanıdığım, geyik diye hatırladığım aynebilim bir gün, 5 dolara geçinmeye çalışan bir köy halkı hakkında bir haber okumuş ve karar vermiş, tası tarağı toplayıp kamboçya'ya gidip orada bir aşevi açmış.
    uzun zamandır bu kadar samimi, bu kadar cesur, bu kadar iyi niyetli bir sosyal sorumluluk projesi görmemiştim. hani kimseden bir şey beklemeden, inisiyatif alıp kalkıp gitmek. gerçekten filmi yapılacak bir hikaye.
    projeyi gördüğümden beri kendimi sorguluyorum, ulan diyorum ne boktan şeylere para harcıyoruz. ulan diyorum ne boktan şeylere üzülüyoruz. ulan diyorum, dünyayı değiştirmek bak bu kadar kolay, evet bir insana bakıyor. geyik muhabbeti ettiğin, gülen eğlenen, senin benim gibi birinin, bir karar verip elini taşın altına koymasına bakıyor. başarı, mutluluk, hırs filan... bunları düşünüyoruz da sanırım benim gözümde aynebilim uzun zamandır gördüğüm en başarılı insanlardan biri.
    neyse... neden kamboçya, neden öyle, neden böyle'lere takılmayanlar ve olaya sadece "insan" olarak bakabilenler için aynebilim'e az da olsa destek olmak kolay.
    aynebilim aşevi yardımlara açık, 75 dolara bütün köye yemek ısmarlamak mümkün ya da daha küçük miktarlarla çikolata filan alabilirsiniz. sonra çocuklar sizin adınızın yazılı olduğu bir kağıdı tutup, gülümseyerek poz veriyorlar, mutlu hissediyorsunuz. fotolara ve diğer şeylere facebook grubundan bakabilirsiniz.
    aynebilim şimdi aşevini büyütmek, bir de okul, sağlık kabini ve kelebek parkı eklemek istiyor. bunun için bir alan kiralamış. komik rakamlara tüm bu inşaatları yapacaklar ve düşünsenize, ne çok hayatta olumlu bir şeyler olacak bu sayede. buna da bağış yapmak mümkün. şurdan: [https://www.fongogo.com/…lim-asevi-ve-kelebek-parki https://www.fongogo.com/…lim-asevi-ve-kelebek-parki]
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap