aynı isimdeki diğer başlıklar:
2 entry daha
  • müthiş bohem ancak tam anlamıyla bir sanat filmi. teatral sahneler almış başını gitmiş, özellikle ilk sahnelerdeki oyunculuklarda görüyoruz bunu. bu beni çok rahatsız ettiydi ilk başta ama allahtan devam etmedi yada film öyle içine aldı ki, farketmedim. türk edebiyatıyla arası iyi olmayan biri olarak kitabı henüz okumadım ama en kısa zamanda edinmeyi planlıyorum bu arada.

    --- spoiler ---

    bence bu filmi/kitabı yahu neydi şimdi bu? o bunu niye yaptı, bu bunu niye yaptı? diye sorarak anlamaya çalışmak anlamsız. hikaye öyle yüksek bir yerde ki, birileri bu soruları sorarak ve cevaplayarak bu yüksekliği alçaltıyor giderek.

    ayının kız kaçırması mı yoksa ensest ilişki mi? bu tartışma misal. niçin tartışılıyor ki? neden illa bir cevap bulmak gerek? neden sadece öyle kalmasın ki? o kadar rahatsız oldum ki burdaki yorumlardan, anlamaya çalışmalardan. gerçekten gereksiz. burda yaratılan dünya başka. bambaşka.

    son olarak hayatımda ilk defa arsen gürzap'ı köylü kadın rolünde gördüm, görmez olaymışım, o diksiyonla köylü teyze mi olur ya hiç olmamış. gerçekten aşırı eğretiydi. onun dışındaki oyunculuklar gerçekten muazzamdı.

    ümit'ciğim 10 numara, 5 yıldız, seviyorum senin filmlerini. saygılar.

    --- spoiler ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap