7 entry daha
  • bugüne dek en aklımın ermediği seri haikyuu'dur. nasıl oluyor da bütün karakterler bu kadar sevilesi oluyor? insan bir karaktere bile mi uyuz olmaz? insan gerçekten hayret ediyor. her mangaya en sevilen karakter anketi yapmaya bayılır ya japonlar, haikyuu'dan sonra tövbe edip vazgeçmeliler bence. furudate-sensei'in mübarek ellerinden öpüyorum buradan. esas oğlanları geçtim, iki sayı görünüp kaybolacak yan karakterler bile mi bu kadar sempatik yapılır be adam!

    kuroko no basuke ve etrafında yoğunlaşan çekilmez fujoshi nüfusunu gördükten sonra haikyuu'ya da biraz aynı gözle baktım. yine shounen takılan ama asıl kızların fantezi dünyasına meze olması için yapılan sporlu mporlu bir animeydi gözümde, ama kaliteli bir yapıma da benziyordu. aklımı çeldiler izlemeye başladım. birkaç bölüm sonra japonya'dan mangaları getirtiyordum.

    karakterler hakkında iki kelam etmesem olmayacak gibi hissediyorum:
    -kageyama: dünyanın en tatlı gerizekalısı.
    -hinata: gördüğüm en olmuş genki moe. maçta gidip heyecandan hakemi devirmek nedir shouyou-kun?
    -noya-san: bu çocuğa hayatımı emanet ederim. animenin en cool karakteri.
    -suga: tam bir anne. animenin ilk kapanış jeneriğindeki gülümsemesi, teletubbies'teki güneşte gülen bebeğinkinden daha iç ısıtıcı.
    -daichi: tam bir baba. kouhai'larına ciddi davranırken kendi sınıf arkadaşlarına yaşının gerektirdiği gibi davranması çok hoş bir detay.
    -asahi: kocaman bir kedi. ova'da buna oyunun bir bölümünü geçsin diye psp verdiler, tuttu yenmesi gereken canavardan korkup kaçtı. kedi canını senin...
    -tsukishima: seni bile seviyorum tsukki.
    -yamaguchi: bir işe yaramadığın için moe'sin.
    -tanaka: mahallede kavga çıksa noya ile birlikte tanaka'yı çağırırım.
    -kiyoko: spor animelerinde hep esas oğlana bir şekilde yamanmaya çalışan manager imgesini yıktı kız daha ne yapsın?
    -oikawa: kendisini seslendiren namikawa daisuke'ye bir kez daha saygı duydum. daha ilk gördüğüm an bu karakter bir ara ağlamalı dedim içimden; flashback bölümünde ağlayınca içimin yağları eridi resmen.
    -kuroo: japonca kelime dağarcığıma "neguse" kelimesini kattı.
    -kenma: dip boyası yapmaya üşenen ayrı bir kedi.

    karasuno'nun kız voleybol takımını, hinatanın ortaokul arkadaşlarını, iwa-chan'ı, bakkalı, kısacası herkesi seviyorum. bütün haikyuu'lar benim bebeklerim. şimdi böyle anlatınca olmadı da, elbette tek numarası karakterler değil bu animenin, maçları da son derece heyecanlı. setler uzadıkça insanın tansiyonu yükseliyor. kaybedenlerin hislerine koskoca bir bölümü ayıracak kadar da düşünceli bir anime. ayrıca olabildiğince de gerçekçi; böyle karakterler parlamıyor, maçta ışınlar falan çıkarmıyor. haikyuu'da top yuvarlak yani. hazır 2015 sonbaharında ikinci sezon geliyor, voleybol da seviyorsanız durmayın izleyin.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap