7 entry daha
  • edgar allan poe'nun kişiliğinin, bilinen baskın edebi anlayışından ve tanınmışlığından çok farklı bir türde yansımasıdır bu kitap. 40 yıllık hayatını melankolinin doruklarında geçirirken raven, annabel lee gibi eserlerle öne çıkarken, "bilimkurgu" başlığı altında geçen bu kitap, esasında edebi değeri bakımından şiirlerinin sonoritésinden aşağı kalır nitelikte değildir. 1838 yılında, henüz raven'ın yayınlanmasından yedi sene önce, çocuksu hayalgücünü bir yetişkinin mantık zinciri ve olgun bir edebiyatçının üslubuyla birleştirmiştir.

    kitapta bahsi geçen olaylar silsilesi içerisindeki arthur gordon pym'in yaşadıklarının talihsizliği ve karamsar yapısı, ancak buna rağmen bulunduğu durumdan sürekli kurtulmaya azimli kişiliği, bana kosinski'nin boyalıkuş'unu anımsatmıştır.

    sürükleyicilik öyle had safhadadır ki, okumamışlara tavsiyem bir günlerinin beş saatini ayırarak tek nefeste bitirmeleridir. öyle ki, bitirdikleri zaman kafalarını kaldırdıklarında gerçek dünyanın sıkıcılığından şikayetçi olmaya başlayacak, ve hatta kaybedicek bir şeyi olmadığını düşünecek kadar maceracı olanlar ilk fırsatta kendilerini bir yelkenliye, kim bilir rastlarlarsa bir korvete atacaklardır.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap