8 entry daha
  • yaşadığınız bir durum, hissettiğiniz bir duygu veya içinizde hasıl olan bir sıkıntıyla beraber-genellikle- açığa çıkan durum. hayatta aslında bu durum için "fal" demek, değersizleştiriyor gibi ama en uygun ifade bu olsa gerek, geçiyorum.

    sevgilinizle/eşinizle/arkadaşınızla bir sebepten tartışmışsınızdır mesela;

    kitaplığın önüne geçip de rastgele bir kitabı seçiyor ve rastgele bir sayfasını açıyorsunuz. o sayfada da şöyle yazıyor;

    "çok kereler kavga etmiştik ama bu sonuncusu hiç birine benzemiyordu. çocukluğumuzdan beri tanırdık birbirimizi ve bilirdik yaralarımızın kabuklarını nasıl kopardığımızı bile. iyi arkadaştık ama aramızdaki çekişme hiç bir zaman son bulmamıştı. insan içinde kıyasıya vurmaktan çekinmezdik birbirimize ama herkes yoluna gittikten sonra gene en iyi arkadaşlık bizimkiydi, ikimiz de biliyorduk."

    ya da gergin bir iş gününün sonunda biraz gevşemek için kana alkol karıştırdıktan hemen sonra;

    "günün birinde ya çıldıracağız, ya dünyaya hakim olacağız. şimdilik bir rakı parası bulmaya çalışalım ve parlak istikbalimizin şerefine bir kaç kadeh içelim."

    ve en güzel tarfıdır belki de bu eylemin, daha önce belki de birden fazla defa okuduğunuz cümleler, içinde bulunduğunuz ruh haliyle beraber o kadar farklı anlamlar kazanır, dikkatiniz üzerinde öyle bir nüfuza sahip olur ki kendinize, yaşadığınız şeye ve okuduğunuz cümlelere şaşırırsınız.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap