• çeşitli sebeplerden dolayı ismi heisenberg coffee & roastery olacakken olamayan, 3. nesil olduğunu iddia eden kahve dükkanı. moda'da yer alıyor.

    bir kere gittim. bir daha da gideceğimi sanmam.
    flat white istedim, starbucks'ın grande bardağı boyutunda flat white verdiler. flat white'da espressonun süte oranı latteye göre daha büyüktür. yani latte kadar süt içermemesi gerekir. böylece kahvenin tadını da daha çok alabilirsiniz. ama dediğim gibi koca bir bardakta dana kadar kahve verdiler.
    tadı güzeldi diye bunu göz ardı edebilirim.

    ama şahit olduğum bir diğer olay oldukça şaşırttı beni. kenarda duran bir chemex vardı. filtresinde öğütülmüş kahve ve içinde de demlenmiş bir miktar kahve bulunmaktaydı. ne kadar zamandır orada olduğunu bilemiyorum. çalışanlardan biri yardıma gelen arkadaşına "chemex'e devam edebilir misin?" dedi. (bu arada kendisi ben sipariş vermeden önce chemex'te kahve demlemiyordu, chemex orada öyle duruyordu.)
    sonra arkadaşı demlemeye devam etti ama suyu direkt süt cezvesinden haşırt diye filtrenin içine boşalttı.
    oha!
    belli ki iddialısınız. iddialıysanız işinizi düzgün yaptığınızı düşündüğünüzdendir.
    ama bu ne be? orada kaç zamandır beklediği bilinmeyen bir chemex, haşırt diye su boca etmeler. 10 dakikada mı demledim, yarım saatte mi demledimin hiç ama hiç öneminin olmaması. enteresan.

    bir de tipler nasıl hipster anlatamam. ayakta ancak böyle kalabilirler sanırım.
    çok fena.
    ayrıca mekanda da bir bitmemişlik, olmamışlık hissi var.
    foursquare yorumları daha şimdiden acımasız.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap