9 entry daha
  • --- spoiler ---

    kar küreme işinde ki çabalarından dolayı ülkede yılın vatandaşı seçilmiş bir adamcağız, aşırı dozda uyuşturucu kullandığı için öldüğü söylenen evladı... bu adamcağız oğlum "uyuşturucu kullanmaz" dediğinde ise ikinci bir skyler white vakası; (ulan adam yılın vatandaşı seçildi ama yok) oğlumuzu tanımamışız demek ki demesi ve buna kendini inandırması ama bizim asil adamcağız inanmadı buna. adamcağızın karısı lanet bir kaltak adama boş mektup bırakıp gitti. ayrıca norveç mafyası liderinin dediği gibi ineğe benzeyor birazda skyler white'ı andırıyor. (hem huyu hem tipi benziyor)
    ve bu bizim adamcağız tam intihar edecekken oğlunu bu işe bulaştıran arkadaşı çıkıp geliyor ve bir kaç isim söyleyip ortadan kayboluyor gerisi biraz kan, mizah, kar manzaraları, kar küreme araçları, azıcık havuç suyu, kont, bullit, jappe, strike, çinli (japon asıllı norveç vatandaşı), wingman, dickman... uzayıp gidiyor liste ara sıra birileri öldürülüyor.

    öldürdüğü adamları kümes teline sarıp şelaleden aşağı suya atması dexter hatırlarttı..

    --- spoiler ---

    kendine has kara mizahı her filmde çük göstermesi (bu filmde yoktu ama ibne öpüşmesi vardı*), modern mafyası, diyalogları, göndermeleri ve aşmış toplum olmalarını her seferinde vurgulamalarıyla hepsi dozunda verilmiş, hiç ara vermeden sıkılmadan merakla izlediğim norveç yapımı bir film...

    not: kuzey avrupa filmlerini seviyorsanız bu filmi ıskalamanız yanlış olur.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap