7 entry daha
  • memeden çıkmış, hiçbir ısıl işleme maruz kalmamış süt.

    uht pastorize sütler hakkında yalan dolan bilgilerden sonra kıymete binmiş süttür. (bkz: türkiyede neden çocuk felci tekrar görüldü) çocuk felci sadece çiğ sütten bulaşan bir virüsün neden olduğu hastalıktır. 90 lı yıllarda türkiye'de görülmekteydi. onkolog ve yüksek gıda uzamanı (!) yavuz dizdar ve ekürileri endüstriyel süt hakkında yalan dolan iddialardan ve süper tavsiyelerden sonra (bkz: süte toprak atın) türkiye'de tekrar görülmeye başlamıştır bu çocuk felci denen illet.

    uht süt ve günlük süt hakkında daha da bilgi almak isterseniz (bkz: uht süt vs günlük süt).

    çiğ süt alımının tek riski çocuk felci değildir. (bkz: mastisit) hayvanın memesinde iltihap olabilir. ayrıca çiğ süt alınca sonuçta kaynatılmak zorunda. 100 derecede baya baya dakikalarca o sütü kaynattığınızda sanıyor musunuz ki o süt uht sütten daha yararlı, çok daha zararlı. uht sütte de günlük sütte de katkı maddesi yoktur, meyveli, kakaolu süt hariç. olsa üzerinde yazmak zorunda zaten.

    şimdi gidin çevrenizde bir gıda mühendisi varsa, ona sarılıp öpün, mesleğine bu kadar haksızlık ve saygısızlık yapılırken, mesleğini yapması için onu motive edin. tavsiye: pastörize süt uht sütten daha iyi. en iyisi evde inek besleyip, direk memeden içmek ama o da pek mümkün görünmüyor metropol hayatında.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap