157 entry daha
  • din olsa tapılır.

    evet öyle.

    efendim anime deyip geçmeyin, iki boyutlu çizgiyle insanı beşinci boyuta geçirebilen bir yapım. felsefesi ve verdiği insanlık dersleri bir yana komiktir de aynı zamanda. evet evet bildiğin komik, gülüyosun falan söyle izlerken. sonra duygusaldır. beklenmedik bir anda tek bir cümle ile yüreğinizi sızlatabilir. geçmişi unutmaz, bir karakter ölmez, hep hatırlanır, hatırlatılır... geçmişden ders almayı öğretir. karakterler yaptığı yanlışların farkındadır. erdemlidirler. 7 günah etrafında toplansa da animenin genel yapısı, insanı insan yapan sevgi, bağlılık, sadakat, erdem, çalışkanlık, özverili olmak gibi şeylere de bir o kadar sağdıktır.

    64 bölümdür ve 5 sezon olarak ayrılır. her bir karakteri ayrı yapıda ve kendine özgüdür. hepsinin yeri ayrıdır. en önemsiz dediğiniz bir karakter bile beklenmedir bir şey yaparak sizi şaşırtabilir. güçlü olmak nedir her bir karakterler farklı şartlarda sınanarak izleyiciye gösterir. ve hepsinin imtahanı çok farklı boyuttadır. sadece karakter hikayeleriyle kalmayıp savaş alanı, katliam ve tabiki kapitalizm gibi gerçeklere de alttan alttan eleştiren yapım, uzunca bir süre de güncelliğini koruyacaktır.

    velhasıl izlemediyseniz izleyin efendim. izleyin ve "az bile söylemişler" deyin.

    not: eklemeden geçemiycem, bir sountrackleri var ki, böyle score müzikler olamaz ya.. çok iyi, çok çok iyi...

    not 2: söylemezsem çatlarım, winry ve ed'in final bölümünde tren garında yaptığı konuşmanın belki de dizinin en romantik aynı zamanda da en komik sahnesi olduğunu düşünen bir tek ben miyim?

    editledim: yine de ekleyeyim (bkz: fullmetal alchemist brotherhood) asıl adıdır. 2 falan değildir.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap