7 entry daha
  • cannes'da "ibne palmiyesi" (queer yerine 'kuir' ve türevleri gibi garabetler yerine bu terimi tatmin edici kertede karşılayacak da bir sözcük olmadığından tırnaklar arasındaki ilk isim kullanılmıştır, pejoratif bir anlam gütmeksizin [bu kadar siyaseten doğrucu olmak çok sıkıcı değil mi michel?] ödülü almış bir film için görselliği dışında pek de bir şey anlatmayan film.

    --- spoiler ---

    cennetten bir bahçede bir eşcinsel mabedi var. buraya gelenlerin sadece tatil havasında geliyor olması başlıca bir dertken filmde dönüp dolaşan penislerin, oral sekslerin ve hatta boşalmaların filme katkısı su götürür cinsten. michel ile frank arasında karşılıklı arzuyu en yalın hâliyle ortaya koyan sevişme ve çıplaklık hariç.

    psikolojik bir gerilim olma şansını, olası bir homofobik câniyi ortaya koyma şansını ya hiç görmeyen ya da oraya hiç oynamayan bir film olarak kalmakta.

    --- spoiler ---

    ancak bunun dışında henri, michel ve frank'ın karakterlerine inilememesi başka bir can sıkıcı nokta. bu sebepten azami derecede yüzeysel olarak bir eşcinsel için "arzu" ve "dostluk" ve bu ikisinin getirecekleri arasındaki gerilimi anlatmaktan öteye gidemeyen bir yapım.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap